As in tas – Jelle Brandt Corstius

9200000057274217

Elk voorjaar maakte Jelle Brandt Corstius een fietstocht met zijn vader. Een bestemming was er nooit, maar wel de zekerheid dat het niet langer dan twee dagen zou duren. Anders kregen ze ruzie. Op 18 april 2014 begon Jelle Brandt Corstius weer aan een tocht, maar dan zonder zijn twee maanden eerder overleden fietsmaatje en vader, Hugo Brandt Corstius, een wonderlijke man die veel begreep van dingen waar de meeste mensen niets van begrepen (palindromen), maar weer heel weinig van de meest normale dingen (kinderen). Met in zijn fietstas een deel van de as van zijn vader legt Brandt Corstius in zestien dagen 1.620 kilometer af. Hij kampeert op een troosteloze camping in Luxemburg, wordt beroofd door zigeuners (de as laten ze achter), logeert bij een Maastrichtse dame die eist dat hij het douchewater opvangt om de toilet mee door te spoelen en trekt overmoedig met vijftig kilo aan bagage door de Ardennen – tot hij aan de Middellandse Zee uitkomt, waar hij de as uitstrooit.

Mijn mening

‘As in tas’ van Jelle Brandt Corstius is een van de nominaties voor de NS Publieksprijs en ook een van de eerste boeken die ik las van de zes nominaties.

Doordat het een vrij dun boek is (104 pagina’s), had ik het ook vrij snel uit. Dat ligt niet alleen aan het aantal pagina’s maar ook aan de prettige schrijfstijl van Jelle Brandt Corstius. Je gaat het boek door met een lach en een traan. Er zitten namelijk genoeg ontroerende momenten in, de verhalen die Jelle over zijn vader vertelt zijn soms best heftig, maar op momenten ook gewoon grappig.

Daarnaast is het gewoon ook een mooi idee, om een soort afscheidsrit met je vader (nou ja, zijn as dan) te maken en zo het leven te overpeinzen. Jelle beschrijft dat perfect en het lijkt gedurende het boek alsof je samen met Jelle de fietstocht maakt.

Eindoordeel

‘As in tas’ van Jelle Brandt Corstius is een ontroerend en grappig boek. Jelle schrijft alsof je met hem aan de keukentafel zit en dat maakt het bijna meeslepend. Prachtig!

Wil je op Jelle stemmen voor de NS Publieksprijs, kan dat hier.

Specificaties

As in tas by Jelle Brandt Corstius
Published by Das Mag Uitgeverij B.V.
Genres: Waargebeurd
Pages: 104
ISBN: 9789082410693

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_581de2ebab977_selected-products” products=”9200000057274217″ name=”as in tas” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *