Het balseizoen – Jonah Lisa Dyer

9200000060020180

Megan houdt van voetballen; het is haar grote droom om met haar team mee te doen aan de Olympische Spelen. Waar ze beslist níét van houdt zijn zijden jurken en een reverence leren maken. Wanneer haar moeder haar en haar tweelingzus in het geheim opgeeft als debutante voor het balseizoen, is ze dan ook furieus. Weigeren heeft echter geen zin, en dus komt ze terecht in een wereld van buigingen, ballroomdansen en een heleboel vuile spelletjes…

Hoe overleeft ze het daar zonder zichzelf compleet voor schut te zetten?

Mijn mening

Het verhaal van ‘Het Balseizoen’ doet een beetje denken aan dat van de film ‘Bend it like Beckham’ want ook hierin wil een meisje tegen de wens van haar familie in voetballen. Dit is dan wel de enige overeenkomst, want in ‘Het Balseizoen’ wil de familie van Megan dat ze meedoet als debutante, terwijl Megan het liefst voetbalt. Jojo Moyes vergelijkt dit boek met ‘Pride & Prejudice’, maar zover wil ik niet gaan. Toch kan ik de gelijkenis wel een beetje zien.

In tegenstelling tot ‘Pride & Prejudice’ is ‘Het balseizoen geen hoogstaande roman, het is niet alleen een young adult maar ook een soort chicklit-achtig verhaal. Het leest supersnel weg en er zitten een aantal flinke clichés in, maar dat is helemaal niet erg, want er zitten ook originele stukjes in. Met name het einde, waar ik echt wel een traantje heb weggepinkt. Ik heb me echt heel erg vermaakt met dit boek en kon het een weekend lang niet naast me neerleggen.

Eindoordeel

‘Het Balseizoen’ is een hele fijne young adult voor een weekendje vermaak, en gegarandeerd dat je aan het einde een traantje wegpinkt als alles goed komt.

Specificaties

Het balseizoen by Jonah Lisa Dyer, Stephen Dyer
Translator: Valerie Janssen
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Young Adult
Pages: 352
ISBN: 9789402718607

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_581a3892d6232_selected-products” products=”9200000060020180,9200000065797196″ name=”het balseizoen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *