Beautiful broken things – Sara Barnard

IMG_20161017_104952

Best friends Caddy and Rosie are inseparable. Their differences have brought them closer, but as she turns sixteen Caddy begins to wish she could be a bit more like Rosie – confident, funny and interesting. Then Suzanne comes into their lives: beautiful, damaged, exciting and mysterious, and things get a whole lot more complicated. As Suzanne’s past is revealed and her present begins to unravel, Caddy begins to see how much fun a little trouble can be. But the course of both friendship and recovery is rougher than either girl realizes, and Caddy is about to learn that downward spirals have a momentum of their own.

Mijn mening

‘Beautiful broken things’ is onderdeel van de eerste Zoella book club en kocht ik puur en alleen door de prachtige cover. Het verhaal ervan is wat minder prachtig, want het is echt heel heftig. Suzanne heeft een heftig verleden en daardoor is ze een opstandige tiener is geworden. Dit heeft natuurlijk invloed op de brave Caddy, wat ertoe leidt dat er iets heftigs gebeurd. Wat dat is, moet je zelf maar lezen.

Vooral het einde vond ik behoorlijk heftig, de rest was wat rustiger en deed me wel denken aan de standaard opstandige tienerdingen. Toch is het verhaal van Suzanne aangrijpend en het gedrag van Caddy is ook wel herkenbaar. Ik vond het fijn lezen, misschien omdat het zo herkenbaar was.

Het aangrijpende element maakt het wel mooi, maar verder vond ik het een behoorlijk eenvoudig verhaal. Of ik het boek ooit nog een keer zou lezen, dat weet ik niet. Ik verwacht dat het voor jongeren wel iets leuker zal zijn.

Eindoordeel

Uiteindelijk vond ik ‘Beautiful Broken Things’ van Sara Barnard best heftig en een boek dat je echt wel even bij zal blijven, maar ik zal het niet nog een keer lezen.

Specificaties

Beautiful broken things by Sara Barnard
Published by Main Market Ed.
Genres: Young Adult
Pages: 322
ISBN: 9781509803538

[bol_product_links block_id=”bol_58183becafcca_selected-products” products=”9200000049731700,9200000049851767″ name=”sara barnard” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *