Zonder jou – Chantal van Gastel & Priscilla van Gastel

IMG_20161015_134315

Wat doe je als je kind een steeds groter gevaar vormt voor zichzelf én anderen?

Valerie staat op een keerpunt. Voor de tweede keer in haar leven. En beide keren werd ze hiertoe gebracht door haar grote liefde Oscar. De eerste keer was jaren geleden, toen ze haar voorspelbare leven inruilde voor een vrijgevochten bestaan met hem.

De tweede keer is nu, nu hij op het punt staat haar en hun zoon Mick te verlaten. Niet omdat hun liefde voorbij is, maar omdat Mick lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis die zo ontwrichtend is dat Oscar het niet meer kan verdragen. Plots staat Valerie er alleen voor. Terwijl het gedrag van Mick angstaanjagend uit de hand loopt, probeert Valerie uit alle macht zichzelf en haar kind te beschermen. Maar hoe doe je dat, als het grootste gevaar van hemzelf afkomstig is?

Mijn mening

Chantal van Gastel ken je misschien wel van de chicklits die ze geschreven heeft. ‘Zonder jou’ is geen chicklit maar een thriller, die ze schreef samen met haar zus Priscilla. Maar, ik vind ‘Zonder jou’ geen echte thriller. Wat er wel in zit is een element van onderhuidse spanning. Je weet vanaf het begin van het boek dat er iets gaat gebeuren en daardoor wil je alleen maar doorlezen. Dat blijft tot het einde van het boek zo en het einde geeft je rillingen op je rug.

Chantal en Priscilla hebben het einde zo gelaten dat je eigen fantasie ermee aan de slag kan gaan en daardoor blijft het boek nog wel even bij je. Ik sloeg het boek dicht en zat echt even stil na te denken over het einde en dat gebeurt me echt niet vaak.

Eindoordeel

Met ‘Zonder jou’ hebben Chantal van Gastel en Priscilla van Gastel een onwijs intrigerende, creepy thriller neergezet die je echt nog wel even bij zal blijven.

Specificaties

Zonder jou by Chantal van Gastel, Priscilla van Gastel
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Thriller
Pages: 384
ISBN: 9789402715903

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5817085dc945a_selected-products” products=”9200000060603014,9200000063897429″ name=”zonder jou” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *