De engelenpoort – Penelope Fitzgerald

9200000064068422

Fred Fairly is een jonge universitair docent aan St. Angelicus, een fictief college in Cambridge. Op een avond fietst hij in het donker langs de weg wanneer een onverlichte boerenkar plotseling uit een oprit komt. Fred moet op het laatste moment uitwijken, en raakt bij deze manoeuvre een andere fietser, een jonge vrouw met de naam Daisy Saunders. Beiden raken bewusteloos door het ongeluk en worden door de vrouw van een professor liefdevol in huis genomen. Omdat de vrouw een trouwring om heeft, gaat de gastvrouw er automatisch vanuit dat het stel met elkaar getrouwd is. Ze legt ze in hetzelfde bed te rusten. Als Fred weer bij bewustzijn komt, is hij op slag verliefd op Daisy, maar zij vertrekt, zonder een adres achter te laten. Fred heeft geen idee hoe hij haar ooit kan terugvinden.

Mijn mening

‘De engelenpoort’ van Penelope Fitzgerald is een literaire roman van een schrijfster waar ik veel van gehoord heb. Uitgeverij Karmijn geeft bijzondere boeken uit, zoals ‘Angel‘ van Elizabeth Taylor. ‘De engelenpoort’ is ook een bijzondere literaire roman.

Het verhaal gaat voornamelijk over Fred en Daisy, wat het verhaal best klein maakt. Het boek is bijzonder opgebouwd en de hoofdstukken volgen zich ook niet chronologisch op. Dat maakt het ontspannen lezen niet makkelijker, soms moet je even goed nadenken waar je precies over aan het lezen bent. Penelope Fitzgerald heeft een bijzondere schrijfstijl en ‘De engelenpoort’ is een net zo bijzonder boek. Je moet er van houden en ik vond het een indrukwekkend verhaal.

Eindoordeel

‘De engelenpoort’ is een bijzondere, met recht genoemd als literaire roman. Het is een bijzonder verhaal wat niet iedereen zal aanspreken. Ik vond het een roman die niet standaard is, met soms vreemde personages waarvan je de plek in het verhaal niet altijd begrijpt. Ik kan er mijn vinger niet goed op leggen waarom, maar ik heb wel echt genoten van deze bijzondere roman.

Specificaties

De engelenpoort by Penelope Fitzgerald
Translator: Johannes Jonkers
Published by Karmijn
Genres: Literatuur
Pages: 224
ISBN: 9789492168115

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_581050b600d4a_selected-products” products=”9200000064068422″ name=”de engelenpoort” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *