Vuur en As 1: De heerschappij van de maskers – Sabaa Tahir

IMG_20161011_102345

Vuur en As vertelt het verhaal van Laia en Elias, geboren in aparte werelden – zij een slaaf en hij een soldaat – die voorbestemd zijn om samen het wrede Imperium te bestrijden, in een wereld die doet denken aan het oude Rome. Laia weet als spion de militaire academie van de Maskers binnen te dringen. Daar ontmoet ze Elias, die eigenlijk haar vijand is…

Mijn mening

Ik had al zo bizar veel gehoord over dit boek dat het hoog op mijn verlanglijstje stond. Toen ik erachter kwam dat dit boek maar €5 was, kon ik het natuurlijk niet laten liggen.

‘De heerschappij van de maskers’ is het eerste deel in de Vuur en As-serie van Sabaa Tahir en is een fijne fantasie serie. Vanaf het begin word je gelijk in de wereld van Laia gegooid, die geen enkel moment als ongemakkelijk aanvoelt. Sabaa Tahir heeft een soort onbewust gevoel aangewakkerd, waardoor je je gelijk thuis voelt in dit boek. Ze beschrijft de wereld natuurlijk wel, maar voelt niet alsof je in een vreemde wereld terecht komt. Het deed me op momenten een beetje denken aan een soort oud Egypte.

Je wisselt per hoofdstuk af vanuit het perspectief van Laia en Elias waarbij je er langzaam achter komt hoe ze met elkaar te maken zullen hebben. Dat maakt het lezen boeiend, het stoort echt totaal niet en omdat de verhaallijnen vrijwel gelijk lopen, blijft de vaart er goed in zitten. Je kunt je goed inleven in beide personages en krijgt al snel een band met ze en daarnaast is het verhaal ook gewoon zo goed opgebouwd.

Ik heb bijzonder genoten van een fantasy die goed is opgezet. Het combineert niet alleen spanning, maar ook liefde en een kickass vrouwelijke hoofdpersoon. I love it!

Eindoordeel

‘De heerschappij van de maskers’ van Sabaa Tahir is een geweldig eerste deel van een serie met boeiende hoofdpersonen en een toffe wereld. Ik kijk echt uit om in het volgende deel te beginnen.

Specificaties

De heerschappij van de maskers by Sabaa Tahir
Translator: Hanneke van Soest
Series: Vuur en as #1
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Fantasy
Pages: 480
ISBN: 9789021018928

[bol_product_links block_id=”bol_5809b55824c7a_selected-products” products=”9200000059528281,9200000049875607″ name=”vuur en as” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *