De wijsheid achter emotie en gevoel – Wendy van Mieghem

Boekcover_3d_staand_NL-500

Hoe word je je bewuster van wie je bent en wat je nodig hebt? Je dagelijks leven zit vol informatie en spiegels om daarachter te komen. Het leren toelaten en begrijpen van je emoties en gevoelens leidt tot innerlijke groei en positieve levensvervulling. Toch ben je geneigd ervoor weg te lopen of je ertegen te verzetten.

Het boek ‘De wijsheid achter emotie en gevoel – Je dagelijks leven als spiegel‘ neemt je mee naar de wijsheid die achter al je emoties en gevoelens te ontdekken is. Niet alleen door heldere theoretische uitleg, maar vooral ook door praktische voorbeelden, ervaringsverhalen en tips.

De auteur deelt zowel haar professionele deskundigheid als haar eigen levensverhaal met de lezer. Haar geloof in de kracht van openheid, verbinding en vertrouwen is daardoor voelbaar en overtuigend. De reflectievragen die ze de lezer na elk hoofdstuk meegeeft, helpen de zoektocht naar de wijsheid achter emotie en gevoel succesvol te voltooien.

Mijn mening

Ik vind het altijd heel interessant om over psychologie te lezen, en daar past dit boek van Wendy van Mieghem heel goed bij. ‘De wijsheid achter emotie en gevoel’ voelt heel luchtig aan, doordat het gevuld is met mooie en leuke tekeningen die gecombineerd zijn met uitleg over gevoelens en situaties. Daarnaast wordt elk hoofdstuk afgesloten met een aantal vragen zodat je gelijk met de gegeven informatie aan de slag kunt.

Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken waardoor er voor iedereen wel iets is waar je wat aan hebt. Sommige stukken heb ik persoonlijk overgeslagen omdat ze niet van toepassing op mij waren of omdat ik mezelf er niet in herkende.

Andere stukken raakte me zeker en ik ben dan ook van plan nog regelmatig terug te bladeren. Ik heb ook een aantal opmerkingen uit het boek in mijn bullet journal overgeschreven zodat ik hier makkelijk nog eens naar kan kijken.

Eindoordeel

‘De wijsheid achter emotie en gevoel’ van Wendy van Mieghem is een interessant, nuttig en boeiend boek wat gevuld is met fijne tekeningen en duidelijke vragen om zelf mee aan de slag te gaan. Doordat Wendy van Mieghem behoorlijk wat onderwerpen bespreekt, spreekt zij een grote doelgroep aan.

Ben je benieuwd geworden naar het boek, kun je hier de eerste twee hoofdstukken gratis lezen. Het boek is te bestellen via de site van Wendy van Mieghem.

Specificaties

De wijsheid achter emotie en gevoel by Wendy van Mieghem
Genres: Psychologie
Pages: 304
ISBN: 9789492293015

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5808f76b827ef_selected-products” products=”9200000045783349″ name=”wijsheid” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *