Alles op het spel – Sophie Hannah

9200000057111452

Justine verhuist met haar gezin naar een prachtig huis in Devon. Kort na de verhuizing begint haar dochter Ellen zich steeds meer terug te trekken, zeker nadat haar nieuwe BFF George geschorst is van school. Justine probeert het hoofd van de school te bewegen de schorsing ongedaan te maken, maar komt erachter dat er helemaal geen sprake is van een schorsing. Sterker nog… er ís helemaal geen George.

Dan beginnen de vreemde telefoontjes. Iemand probeert Justine ervan te overtuigen dat zij en Justine een gedeeld traumatisch verleden hebben. Justine heeft echter geen idee waar ze het over heeft. Wanneer de vrouw vertelt over drie graven, qua afmetingen bestemd voor twee volwassenen en een kind, begint Justine te vrezen voor de veiligheid van haar gezin. De politie kan niets doen met haar vage omschrijvingen, en Justine zal zelf achter de waarheid moeten komen. Maar daartoe zal ze eerst moeten uitvinden wie de anonieme beller is…

Mijn mening

Ik las vorig jaar ‘Fatale fout’ van Sophie Hannah in de stijl van Agatha Christie, maar ik was ook wel benieuwd naar haar eigen schrijfstijl. ‘Alles op het spel’ is haar nieuwste boek. De schrijfstijl van Sophie Hannah is erg prettig, ze laat genoeg los om de personages te leren kennen, maar je wordt toch nieuwsgierig gemaakt.

Ondanks dat het in het genre ‘literaire thriller’ valt, vond ik dat er eigenlijk geen spanningsboog in het verhaal zit, maar omdat het zo intrigeert blijf je toch doorlezen. Ik vroeg me op momenten af of Justine gek aan het worden was en of alles zich misschien in haar hoofd afspeelde. Dat was niet het geval, maar het is wel een behoorlijk vergezocht verhaal. Daarnaast vond ik Justine behoorlijk labiel, iemand die totaal geen rekening houdt met haar omgeving en gewoon doet wat zij wil.

Toch was er iets in het boek waardoor ik bleef lezen. Achteraf gezien vind ik het boek misschien geen onwijze topper maar heb ik me uiteindelijk wel vermaakt. En dat vind ik dan wel weer knap van Sophie Hannah, want ze wist me uiteindelijk toch wel te overtuigen van het boek.

Eindoordeel

‘Alles op het spel’ van Sophie Hannah is een intrigerende roman, thriller zou ik het niet willen noemen. Het verhaal is vergezocht maar vermaakt op de een of andere manier wel.

Specificaties

Alles op het spel by Sophie Hannah
Translator: Anna Livestro
Published by De Fontein
Genres: Literaire thriller
Pages: 464
ISBN: 9789026140365

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_580488df537ac_selected-products” products=”9200000057360968,9200000057111452″ name=”alles op het spel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *