Schaduwleven – Harlan Coben

IMG_20161003_091618

Esperanza, Myron Bolitars zakenpartner en beste vriendin, wordt beschuldigd van de moord op een van hun cliënten. Vastbesloten om haar onschuld te bewijzen, duikt Myron in de duistere wereld van kinky nachtclubs, verbitterde huwelijken en verknalde carrières. Een verwarrend spoor vol leugens en bedrog leidt hem naar de enige andere verdachte: hijzelf.

Mijn mening

‘Schaduwleven’ is het zesde deel in de serie over Myron Bolitaren dat merk je helaas wel. Soms zitten er stukjes in die ik niet begreep omdat er door Harlan Coben niet duidelijk uitleg over gegeven werd en waaruit bleek dat het een referentie was naar een vorig verhaal. Maar gelukkig vielen die stukjes wel mee en was het een prima boek om te lezen.

Wel een kleine waarschuwing, ik had geen idee uit welk jaar dit boek kwam, tot ik bij het punt kwam waar iemand een floppy disk in de post krijgt. Hilarisch natuurlijk om dat terug te lezen. Behalve wat kleine technische zaken viel het overigens heel erg mee en merkte ik verder weinig van het feit dat dit boek al bijna twintig (!!) jaar oud is.

Het verhaal van ‘Schaduwleven’ is wel wat traag en misschien omdat ik de voorgeschiedenis niet ken, vond ik de hoofdpersonen acties uitvoeren die ik wel heel heftig vond. Van geweld en moorden waren ze in ieder geval niet vies. Ik vond het een prima verhaal maar niet een van de beste boeken van Harlan Coben. Je kunt merken dat Harlan Coben inmiddels al flink wat meer ervaring heeft met schrijven en zijn boeken zijn echt een stuk beter geworden. Het was een vermakelijk verhaal maar zeker niet een boek dat ik nog een keer zouden lezen.

Eindoordeel

‘Schaduwleven’ van Harlan Coben is een thriller van bijna twintig jaar oud en dat is merken. Het verhaal is prima, maar de spanningsboog stond niet constant gespannen en dat is jammer. Niet zijn beste boek!

Specificaties

Schaduwleven by Harlan Coben
Translator: Els Franci-Ekeler
Series: Myron Bolitar #6
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 303
ISBN: 9789022568026

[bol_product_links block_id=”bol_58048181517cc_selected-products” products=”1001004011441001,9200000022055266″ name=”schaduwleven” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *