De tofste boeken voor Halloween

486183840

Halloween komt er weer bijna aan en dat is serieus een van mijn favoriete ‘feestdagen’. Hier in Nederland vieren we het wel steeds meer, maar het grote fenomeen zoals in de VS is het nog steeds niet. Ik hoef ook niet perse te feesten tijdens Halloween, maar thuis met een griezelboek of heerlijke horrorfilm, dat vind ik prima. Vandaag zet ik een paar van mijn favoriete griezelige boeken op een rijtje. Natuurlijk kan ik geen Halloween boeken op een rijtje zetten zonder de meest griezelige, de hype van dit moment: Hex, van Thomas Olde Heuvelt. Ik ontmoette hem op Dutch Comic Con, waar ik de Engelse versie, met het nieuwe einde kocht. Op dit moment gaat het heel goed met Hex en dat vind ik heel tof.

Niet per se een griezelboek, maar wel over het paranormale is ‘Het laatste licht‘ van Jen Minkman. Een beetje eng en mysterieus is het zeker, deze YA van Hollandse bodem. Een aanrader als je van paranormale verhalen houdt.

Voor de fans van vampieren kan ik  ‘The Saga of Larten Crepsley‘ aanraden, die bestaat uit vier delen. Overigens zijn alle boeken van Darren Shan heerlijk om te lezen tijdens Halloween.

Waar ik echt de kriebels van kreeg was het boek ‘De vier stadia van verval‘ van Lisette Jonkman. Dit is een kort verhaal, maar dat betekent niet dat het griezelen minder wordt. Brr, ik krijg nog de kriebels als ik aan dit boek denk.

Een serie die wat mij betreft niet mag ontbreken is de trilogie van Stephen King over de politie-agent Bill Hodges. Een thriller-serie met een vleugje paranormaal erin. Niet perse heel eng, maar wel een beetje creepy.

Als laatste een boek waar ik het echt heel erg benauwd van kreeg. ‘Alarmfase rood‘ van Tess Gerritsen is niet echt een standaard thriller, er zit geen echte moordenaar in, maar poeh, wat is dit beklemmend zeg.

Dat waren mijn tips voor deze Halloween! Heb jij nog tips voor enge verhalen? Laat ze achter bij de reacties.

Ben je trouwens op zoek naar een bepaald genre boek, kijk dan eens bij het overzicht van mijn recensies. Daar kun je vast wel je volgende boek vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *