Orphan X – Gregg Hurwitz

IMG_20160927_103243

Hij is een mythische figuur, een man wiens naam alleen maar wordt gefluisterd. De Nowhere Man. Er wordt beweerd dat hij alles zal doen om je te beschermen als je om zijn hulp vraagt en dat hij nooit faalt. Maar de Nowhere Man is geen sprookje, hij bestaat echt…
Evan Smoak zet zijn aanzienlijke persoonlijke vaardigheden en middelen in om hen te helpen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Als kind werd hij geselecteerd voor het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma binnen de geheime dienst. De Orphans werden opgeleid tot de beste sluipmoordenaars ter wereld en de allerbeste onder hen was Orphan X: Evan Smoak. Maar op een dag verdween Evan in het niets.

Mijn mening

Tijdens de avond bij AW Bruna ontmoette ik Gregg Hurwitz waar hij enthousiast vertelde over ‘Orphan X’. Het duurde even voordat ik er aan kon beginnen, maar ik wist dat ik dit goed zou vinden. Op de voorkant wordt namelijk gesproken over een combinatie van Jack Reacher en Jason Bourne, dat klonk al veelbelovend.

Je kunt in ‘Orphan X’ goed merken dat Gregg Hurwitz ervaring heeft met schrijven voor film. De actiescenes zijn bijna filmisch geschreven en kunnen heel goed verfilmd worden. Ik zag de complete film al voor me tijdens het lezen en kan echt niet wachten. Bekend is al dat Bradley Cooper Evan Smoak gaat spelen.

Evan Smoak is geen held, want hij is genadeloos en opgeleid tot een moordenaar. Toch komen er wat scheurtjes in zijn stoere voorkomen en dat zorgt ervoor dat hij ook menselijk overkomt. Daarnaast is zijn levensgeschiedenis heel goed uitgewerkt en kent Gregg zijn hoofdpersoon duidelijk heel goed. De plot is echt onverwacht en zag ik niet aankomen.

Het enige nadeel? Dat het een open einde is en dat we tot 2017 moeten wachten op het vervolg.

Eindoordeel

Ben je gek op actiethrillers zoals Jason Bourne? Dan is ‘Orphan X’ echt wat voor jou. Een filmisch geschreven boek vol met keiharde actie én wat menselijkheid.

Specificaties

Orphan X by Gregg Hurwitz
Translator: Erik de Vries
Series: Orphan X #1
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Thriller
Pages: 400
ISBN: 9789400507388

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_57fcd40180674_selected-products” products=”9200000059399424,9200000063028778″ name=”orphan x” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Orphan X – Gregg Hurwitz

  1. Gaaf! Ik heb al een tijd geen actie thrillers gelezen, maar dit boek trekt al even mijn aandacht. Je hebt me overgehaald met je recensie, ik ga hem voor kerst vragen of binnenkort zelf aanschaffen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *