Throne of glass – Sarah J. Maas

9200000001248770

Meet Celaena Sardothien.
Beautiful. Deadly. Destined for greatness.

In the dark, filthy salt mines of Endovier, an eighteen-year-old girl is serving a life sentence. She is a trained assassin, the best of her kind, but she made a fatal mistake. She got caught.

Young Captain Westfall offers her a deal: her freedom in return for one huge sacrifice. Celaena must represent the prince in a to-the-death tournament – fighting the most gifted thieves and assassins in the land. Live or die, Celaena will be free. Win or lose, she is about to discover her true destiny. But will her assassin’s heart be melted?

Mijn mening

Na het lezen van ‘A court of thorns and roses‘ en ‘A court of mist and fury‘ was ik zo gek op de schrijfstijl van Sarah J. Maas dat ik in Schotland ‘Throne of Glass’ moest meenemen. Toen ik net begon met lezen in dit boek was ik bang dat dit te veel fantasy voor mij zou zijn, maar toen ik er eenmaal in zat.. Man oh man, ik wilde alleen maar doorlezen.

Sarah J. Maas is wat mij betreft echt een koningin in haar genre, want de manier waarop ze de werelden in haar verhalen bouwt, is echt geweldig. Je hebt totaal niet het gevoel dat het een fantasy-wereld is, want je waant je met gemak in de wereld van Celaena. Er is geen moment dat ik voorgeschiedenis miste én er zat geen langdradig stuk in waar je de wereld leert kennen.

Ik vind dat zo knap van Sarah J. Maas, want ik verveelde me geen moment in dit boek. Op momenten vond ik ‘Throne of Glass’ zo spannend dat ik de wereld om me heen compleet vergat. Daarnaast vind ik het tof dat ze in deze serie opnieuw een kickass vrouwelijk hoofdpersoon heeft neergezet, die lastige keuzes moet maken.

‘Throne of Glass’ is echt mijn nieuwe favoriete serie, maar ja, door mijn book buying ban zal ik lang moeten wachten voordat ik hier verder mee ga. Ik kan nu al eigenlijk niet wachten, zo goed vond ik ‘Throne of Glass’.

Eindoordeel

Met ‘Throne of Glass’ heeft Sarah J. Maas opnieuw een knallend begin van een serie neergezet. De kickass vrouwelijke hoofdpersoon in een toffe fantasy wereld heeft me van begin tot eind geboeid.

Specificaties

Throne of Glass by Sarah J. Maas
Series: Throne of Glass #1
Published by Bloomsbury
Genres: Young Adult
Pages: 432
ISBN: 9781408832332

[bol_product_links block_id=”bol_57fca9e2db8bd_selected-products” products=”9200000001986502,9200000001987663,9200000022376704,9200000022055442″ name=”throne of glass” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *