Bullet Journal 101

Bullet journal Conceptum

Ik ben echt gek op mijn bullet journal en de huidige bullet journal gebruik ik al sinds juni. Ik verwacht dat ie niet helemaal de rest van het jaar mee gaat, aangezien ik nog zo’n veertig pagina’s over heb. Maar ik bedacht me dat het misschien wel handig is om, net als mijn Happy Planner 101 een aantal zaken op een rijtje te zetten als jij ook een bullet journal wilt beginnen.

Wat is een bullet journal?

Een bullet journal is eigenlijk gewoon een fancy naam voor een notitieboekje. Je kunt het zien als je hersenen op papier. Een boekje waar je alles in noteert wat je wilt. Waar je gebruik van maakt, op welke manier dan ook.

De ‘officiele’ bullet journal is uitgevonden door Ryder Carrol, maar wat mij betreft hoef je je niet eens aan dit systeem te houden om het een bullet journal te noemen.

Wat heb je nodig?

Heel simpel: een notitieboekje en een pen. Het kan een eenvoudig ruitjesschrift van de Hema zijn of een mooie Leuchtturm notebook. De pen kan een eenvoudige balpen zijn of een mooie vulpen. Het maakt niet uit, gebruik wat jij het prettigste vind.

Om je bullet journal op te vrolijken kan je nog kleurstiften of brush pens gebruiken, maar dit is echt optioneel. Ik gebruik nog steeds mijn Conceptum notebook met Pilot Frixion pen. Mijn blauwe pen is al op dus ik ben overgestapt naar mijn zwarte pen (wat ik eigenlijk best saai vind!).

1. Eerste week juni bulletjournal

Waarvoor gebruik je je bullet journal?

Eigenlijk nog simpeler dan wat je gebruikt: waar jij het voor nodig hebt. Ben je op zoek naar een flexibel planningssysteem of gebruik je een andere agenda, het maakt niet uit. Gebruik je het alleen voor to do lijstjes, ook prima. Wil je ruimte om te doodlen? Dan is dat ook goed! Doe waar jij je goed bij voelt.

4. Tweede week juli bulletjournal

Ik gebruik mijn bullet journal voornamelijk als agenda en lijstjesboekje. Ik vind het prettig om veel lijstjes te maken dus daar zijn er dan ook veel van in mijn bullet journal. Daarnaast maak ik er aantekeningen tijdens evenementen in en maak ik gebruik van veel ‘trackers’. Ik noteer mijn favorieten van de maand, het aantal keer dat ik ben gaan sporten, wat ik heb gelezen, noem het maar op.

Meer inspiratie

Er is echt genoeg informatie online te vinden, zoek op instagram op ‘bulletjournal’ en op youtube naar ‘bulletjournal flip through’.

Daarnaast vind ik de sites van Boho Berry en Tiny Ray of Sunshine heel handig voor inspiratie en ideeen voor pagina’s.

Mijn tips

  • Bepaal vooraf waar je je bullet journal voor wilt gaan gebruiken.
  • Trek je niks aan van die mooie pagina’s die je overal ziet.
  • Je bullet journal gebruik je voor jezelf, niet voor iemand anders.
  • Begin gewoon, fouten maken is niet erg.
  • Wissel je elke week/maand/dag van lay out, maakt niet uit. Vind uit wat voor jou het beste werkt.
  • Wordt blij van je bullet journal! Gebruik het, schrijf er dagboekaantekeningen in, blader terug, kijk terug én vooruit.

Hopelijk heb je wat aan mijn tips. Gebruik jij een bullet journal?

One thought on “Bullet Journal 101

  1. Wauw, het ziet er allemaal zo leuk uit!! Ik heb zelf niet het geduld om al die pagina’s individueel in te vullen en te ontwerpen. Ik zou dat niet volhouden. Daarom ben ik zo blij dat ik mijn Happy Planner nu heb! Ook wil ik Het Boekendagboek van Blossom Books erg graag hebben, zodat ik daar mijn aantekeningen van boeken in bij kan houden. Die is ook een beetje in de bullet journal stijl gemaakt toch? 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *