Puur als chocola – Reina Crispijn

IMG_20160919_213929

Reina Crispijn, winnares van de Valentijnprijs 2016, brengt met Zo puur als chocola een bitterzoete feelgoodroman over alle lagen van Amsterdam. Zo puur als chocola is boven alles een lekker boek: over de opgeklopte wereld van de tv, over aanstellerige hipsteriteiten, en over het Amsterdamse leven in al zijn facetten. Alle personages streven ernaar een puur leven te leiden, te luisteren naar hun hart en zich niet te laten leiden door kortetermijngeluk. Maar dat dat streven nog geen realiteit is, maakt Reina Crispijn vaardig duidelijk met haar mensenkennis en haar scherpe oog voor de wereld om haar heen. Zo puur als chocola is een warm chocoladebad voor de liefhebbers van romantische komedies van Nederlandse bodem zoals Alles is familie en Mannenharten.

Mijn mening

Als fan van ‘Alles is liefde’, ‘Alles is familie’ en ‘Mannenharten’ was ik erg benieuwd naar ‘Zo puur als chocola’. Het idee erachter en de beschrijving op de achterflap waren dan ook veelbelovend. Helaas vond ik het tegenvallen. Ik vond de schrijfstijl ouderwets aanvoelen. Daarnaast had ik moeite om een band te krijgen met de personages. Ze waren niet per se vlak, maar deden vooral dingen waar ik vraagtekens bij zette. Het leek alsof ze geen idee hadden hoe de buitenwereld werkte en ze compleet egoistisch waren.

Het verhaal van ‘Zo puur als chocola’ las als een soort huisvrouwenroman uit de jaren zeventig en paste wat mij betreft totaal niet in deze tijd. Ik ergerde me vooral aan de vader in het boek, die een bekrompen idee over vrouwen had, zo erg dat ik stukjes waarin hij voorkwam gewoon over heb geslagen.

Dat is me echt nog nooit overkomen en uiteindelijk heb ik het boek wel uitgelezen, maar met moeite. Ik vond het zo jammer, omdat wat mij betreft de omschrijving van het boek niet overeenkomt met de inhoud. Ik had gehoopt op een soort tweede ‘Alles is familie’, maar dat was het echt niet.

Eindoordeel

‘Zo puur als chocola’ van Reina Crispijn voelde ouderwets en vlak aan. De personages irriteerde me en ik had moeite om het boek uit te lezen. Jammer, want de omschrijving klonk zo goed!

Specificaties

Zo puur als chocola by Reina Crispijn
Published by Zomer & Keuning
Genres: Roman
Pages: 240
ISBN: 9789401907897

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_57f4b57c500ca_selected-products” products=”9200000057137751,9200000065117527″ name=”zo puur als chocola” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Puur als chocola – Reina Crispijn

  1. Nou ik ben t helemaal met je eens, ik vond t zo irritant dat ik t niet eens uitgelezen heb, en dat zegt wel wat.. dat gebeurt me echt niet vaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *