Popquiz – Fernando Volken Togni

Popquiz

Wie ben ik? 40 pagina’s vol illustraties van accessoires en 40 beroemdheden en popsterren om te raden. Een ongemeen spannend boek met visuele raadsels, net alsof je een roman leest, maar dan uitsluitend met beelden. Rechts: de pagina met illustraties, links: een getal dat verwijst naar de antwoorden en de lijst met gekozen accessoires en hun context achteraan in het boek.

Mijn mening

Even een hele andere recensie dan je misschien gewend bent, namelijk eentje over een soort spelletjesboek! Ik ontving dit boek van Imagebooks Factory en ik wilde natuurlijk geen gewone recensie over ‘Popquiz’ schrijven. Dit is namelijk een boek gevuld met illustraties zoals je hieronder kunt zien. De illustraties wijzen naar een persoon of band.

Popquiz voorbeeld

Het leukste is om dit met iemand anders te spelen. Ik speelde het met mijn ouders en dude, waarbij we eerst alle pagina’s langs gingen om alles te raden. We schreven onze antwoorden op en checkte die naderhand.

Sommige illustraties waren best moeilijk, anderen (zoals die hierboven) vonden wij heel makkelijk. Toch vind ik de naam ‘Popquiz’ in dit geval een beetje gek gekozen, omdat ik in de veronderstelling was dat het allemaal muzikanten waren. Maar er zitten ook andere bekende mensen tussen en dat was een beetje verwarrend. Dat houdt overigens niet in dat het spel niet leuk was, want we hebben ons zeker vermaakt.

Het enige jammere is dat je het eigenlijk maar één keer kunt spelen, je weet daarna de antwoorden al. ‘Popquiz’ kost €14,95 en dat is in mijn ogen best wel duur. De illustraties zijn echt heel tof om naar te kijken, maar het spel op zich speel je maar één keer.

Eindoordeel

‘Popquiz’ is, ondanks de verwarrende naam, een leuk spelletje waarbij je bekende mensen of bands moet raden aan de hand van illustraties. Het enige jammere is dat je het maar één keer kunt spelen.

Specificaties

Pop quiz by Fernando Volken Togni
Published by Imagebooks Factory Bv
Genres: Lifestyle
Pages: 88
ISBN: 9789461448699

[bol_product_links block_id=”bol_57f211d921e8a_selected-products” products=”9200000059824428″ name=”pop quiz” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *