De eerste vrouw – Susan Smit

9200000057345762

Zij was de diva van de internationale operahuizen die had gezworen nooit te trouwen. Hij was de vechter, de gokker, de hartenbreker met het engelengezicht die furore maakte op het toneel. Samen vormden de Amerikaanse Geraldine Ferrar en de Nederlander Lou Tellegen een van de meest legendarische artiestenkoppels aller tijden.

In De eerste vrouw verbeeldt Susan Smit met trefzekere pen hun grenzeloze ambitie, hun twijfels, angsten en hartstochtelijke liefde die is gedoemd te mislukken. Maar tegelijkertijd is de roman het verhaal van een opwindende tijd waarin Europa in een gruwelijke oorlog haar onschuld verliest; de vrouwenbeweging voorzichtig voet aan de grond krijgt, en een massamedium het levenslicht ziet dat de wereld voorgoed zal veranderen: de film.

Mijn mening

‘De eerste vrouw’ is mijn eerste kennismaking met Susan Smit als schrijfster. Ik ken haar wel, maar meer van de spirituele dingen. Het verhaal van ‘De eerste vrouw’ sprak mij heel erg aan, ik hou van de geschiedenis van het oude Hollywood en die fascineert me ook.

Toch moest ik wel heel erg wennen aan de schrijfstijl van Susan. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Geraldine, maar gaat ook over het leven van Lou. Het gedeelte vanuit Geraldine is vanuit de ik-vorm geschreven en het deel van Lou meer als een soort biografie. Dit zorgde er bij mij heel erg voor dat ik vaak uit mijn leestempo viel.

Dat ik uit mijn leestempo viel, maakt ‘De eerste vrouw’  zeker geen slecht boek. Het is een boeiend verhaal over twee grote sterren die worstelen met elkaars carriere en karakter, én de invloed van de omgeving op hun relatie. Dat maakt zeker dat ‘De eerste vrouw’ een interessant boek is. Ik had alleen zelf een andere manier van schrijven gekozen.

Ik vind het echt heel lastig om dit boek te beoordelen. Het verhaal vond ik echt heel erg boeiend, maar doordat ik moeite had met de schrijfstijl had ik geen juichend gevoel toen ik het uit had. Ik heb echt gemixte gevoelens bij ‘De eerste vrouw’ en dat vind ik zo jammer. Laten we het erop houden dat je zeker fan moet zijn van Susan’s schrijfstijl om het boek heel goed te vinden, ik had een andere schrijfstijl prettiger gevonden.

Eindoordeel

‘De eerste vrouw’ van Susan Smit heeft een interessant onderwerp en is ook zeker boeiend. Maar ik vond helaas de schrijfstijl niet heel prettig en daardoor viel het boek me wel een beetje tegen. Ik had er echt meer van gehoopt.

Specificaties

De eerste vrouw by Susan Smit
Published by Lebowski
Genres: Roman
Pages: 288
ISBN: 9789048832170

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_57f127f1ce458_selected-products” products=”9200000057345762″ name=”de eerste vrouw” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *