Verdacht – Carry Slee + winactie

9200000060020072

Tess en Victor zijn superverliefd op elkaar. Samen met Rachel en Brahim vormen ze een hecht vriendenclubje.
Voor school filmen ze in een buurt waar toevallig op dat moment een overval wordt gepleegd. De juwelier, die ook de vader is van een medescholier, is zwaargewond geraakt. De daders zijn nog niet gepakt en iedereen praat erover. Als Tess hun opnames bekijkt doet ze een belangrijke ontdekking. Ze brengt haar videomateriaal naar de politie. Die beslissing verandert haar leven.

Mijn mening

Vorig jaar deed ik mee met de blogbom van ‘Kapot‘ van Carry Slee en dit jaar mocht ik ook weer haar nieuwste boek lezen. Carry Slee is, denk ik, wel de meest bekende jeugdboekenschrijfster van Nederland. Ik vind het echt heel knap dat ze na al die jaren nog steeds succesvol is. Haar boeken veranderen mee met de veranderende wereld en dat vind ik bewonderenswaardig.

‘Verdacht’ vond ik in het begin best wel een beetje voorspellend. Ik had al vrij snel door wat er aan de hand was en vond sommige acties van de vier hoofdrolspelers dom en zelfs een beetje ongeloofwaardig. Maar aan de andere kant kon ik me ook wel weer voorstellen dat jongeren zulke dingen denken en doen. (Oh wat klink ik oud als ik dit zo schrijf…)

Maar dat was het begin. Tot ongeveer halverwege vond ik het boek mwah, maar later in het verhaal werd ik toch wel verrast en de ontknopig zag ik toch niet helemaal aan komen. En daar ligt dan ook de kracht van Carry Slee. Ondanks dat je denkt te weten hoe het verhaal loopt, ligt het toch net even wat anders. Dat maakt haar boeken boeiend en dat is de reden dat ze nog steeds zo succesvol is. Carry Slee gaat goed met de tijd mee en houdt de lezer goed geboeid.

Wil je meer over Carry Slee en ‘Verdacht’ weten? Op haar site kun je meer lezen en ook Carry TV kijken!

Eindoordeel

‘Verdacht’ van Carry Slee vond ik in het begin voorspellend en misschien zelfs ongeloofwaardig. Maar het einde was onverwachts en daarom draaide mijn mening om. Opnieuw een goed jeugdboek met een mooie boodschap.

Winactie

Ik mag van de uitgeverij een exemplaar weggeven! Wat moet je daarvoor doen?

  • Like mijn facebook pagina. Als je dit al hebt gedaan, hoeft dat natuurlijk niet meer.
  • Laat onder dit blogbericht een reactie achter met een geldig emailadres. Ik wil graag van je weten wat het ergste is wat jij ooit gedaan hebt!
  • Wil je extra kans maken? Tweet dan het volgende: ‘Ik maak bij @deligted kans op een exemplaar van ‘Verdacht’. Wil jij ook kans maken, kijk dan op www.moredelight.com’.

De winactie loopt van 3 oktober 2016 06.00 uur tot 9 oktober 2016 20.00 uur. Hierna kies ik random een winnaar. Als je hebt gewonnen, dan krijg je van mij een mailtje. Reageer dan voor 12 oktober 2016 20.00 uur. Ben je te laat met reageren of reageer je niet, dan kies ik een andere winnaar uit.

De winactie is inmiddels afgelopen!

Specificaties

Verdacht by Carry Slee
Published by OverAmstel
Genres: Jeugd
Pages: 256
ISBN: 9789048834488

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_57ef8d2614d70_selected-products” products=”9200000060020072,9200000064061661″ name=”verdacht” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Verdacht – Carry Slee + winactie

  1. Het ergste? Iets gepikt uit de winkel…. 1malig maar dat was erg spannend. Gevoel dat iedereen het ziet. Daarna nooit meer gedaan want scheet hem 7 kleuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *