De kers op de taart – Katie Fforde

1001004011861671

Als Zoe, fervent amateurkok, voor een felbegeerd plekje in een kookwedstrijd op televisie wordt geselecteerd, is ze buiten zichzelf van blijdschap. Het is een unieke kans om zich een weg te koken naar roem, succes en het kleine delicatessenwinkeltje op het platteland waar ze altijd al van heeft gedroomd. De eerste opdracht is echter nog maar net begonnen als ze merkt dat ze meer bordjes in de lucht moet houden dan ze had voorzien. Niet alleen moet ze de competitie aangaan met de fanatieke en nogal achterbakse Cher, tot haar schrik valt ze in rap tempo voor een van de juryleden, de snedige maar buitengewoon sexy Gideon Irving. Het duurt dan ook niet lang voor er veel meer op het spel staat dan canapés, cakejes en cordon bleu alleen.

Mijn mening

‘De kers op de taart’ was een van de boeken die ik de laatste keer scoorde toen ik bij de American Book Centre was en bij de discount books keek. Voor €5,00 wilde ik dit boek wel uitproberen, zeker omdat het me deed denken aan Masterchef Australia, waar ik een grote fan van ben.

Verwacht geen complexe en zware roman, want dat is ‘De kers op de taart’ van Katie Fforde niet. Maar het is wel een heerlijke chicklit waar je je even helemaal in kunt verliezen. Katie Fforde heeft een paar stereotype karakters in het verhaal zitten, maar dat maakt het eigenlijk alleen maar leuker. Je weet precies aan wie je vanaf het begin een hekel hebt en wie je geweldig vindt.

Ik hou van chicklits, vooral als ik een paar heftige of ingewikkelde boeken heb gelezen, lees ik graag ik chicklit. Van Katie Fforde had ik nog niets gelezen, dit was mijn eerste kennismaking. Nu moet ik wel zeggen dat ik dit boek natuurlijk in het Engels heb gelezen en de cover van de Engelse versie wel iets mooier vind. De Nederlandse cover spreekt me niet aan en ik zou het boek dan ook niet per se opgepakt hebben in de boekhandel.

Gelukkig heb ik daar niet op hoeven letten bij deze aankoop en heb ik me vooral vermaakt met de inhoud, die op sommige momenten wel iets langdradig aanvoelt. Maar ondanks dat vond ik het een prima tussendoor boek en zal ik ook zeker vaker een boek van Katie Fforde op gaan pakken.

Eindoordeel

‘De kers op de taart’ van Katie Fforde is een prima boek met een vermakelijk verhaal. Soms is het wat langdradig, maar de setting (tijdens een kookwedstrijd) maakt een hoop goed.

Specificaties

De kers op de taart by Katie Fforde
Translator: Hanneke van Soest
Published by Boekerij
Genres: Chicklit
Pages: 349
ISBN: 9789000307623

[bol_product_links block_id=”bol_57dbf596c45e8_selected-products” products=”1001004011806629,1001004011861671,9200000008957164,9200000000491738″ name=”kers op de taart” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *