Meet en greet Cis Meijer

Cis Meijer lollies

Afgelopen zaterdag bracht mijn lieve dude mij naar Amsterdam, de KNSM-laan om precies te zijn. Hier zit boekhandel Van Pampus, waar ik, om heel eerlijk te zijn, zo voorbij zou zijn gelopen. Het is gevestigd in een kelder en is tot de nok gevuld met boeken. Het is ook de favoriete boekhandel van jeugdthriller-schrijfster Cis Meijer.

Voor de viering van haar nieuwe boek: ‘Moordspel’ werd ik door de uitgeverij uitgenodigd voor een intieme meet & greet. We waren in totaal met 8 bloggers en Ellis van uitgeverij De Fontein, met recht heel intiem!

Cis Meijer nootjes

De tafel waar we aan zaten was gevuld met allerlei lekkers, nootjes, de chocolade lollies hierboven, m&m’s en kaasstengels. We kregen allemaal wat te drinken en Ellis had wat vragen (favorieten en of/of) voor Cis bedacht, zodat wij haar beter leerde kennen.

Cis Meijer

Voor we aan de vragen begonnen, liet Cis ons eerst haar nieuwe boek zien. Ik ben gek op de bandjes van de Fontein, dit maakt de boeken net iets opvallender in de boekhandel. De voorkant ziet er zo creepy uit en toen Cis ons vertelde over de inhoud, wilde ik bijna gelijk beginnen met lezen.

Haar eerste boek ‘Verdoofd’ schreef Cis op de Scriptplus opleiding als opdracht. De docent raadde haar aan om deze op te sturen naar De Fontein, omdat hij dacht dat het verhaal daar wel zou passen. Nu heeft Cis haar derde boek net uitgebracht. ‘Verdoofd’ schreef ze met plezier, maar door de ervaring die ze nu heeft is het derde boek wel makkelijker geschreven, ze weet nu beter wat werkt. Daarnaast weet ze van tevoren al wat het einde is en kijkt ze zo uit naar de climax.

Het lijstje favorieten was als volgt:

 • Boek: Guus Kuijer – Met de poppen gooien. Dit is ook echt een van mijn favo boeken, dus ik was blij dat Cis deze noemde. Ze heeft helaas weinig tijd om zelf te lezen, maar leest wel heel veel voor.
 • Schrijver: Guus Kuijer. Maar ook Mo Hayder (Britse thrillerschrijfster). Cis vindt de boeken van Mo Hayder gruwelijk en soms te afschuwelijk. Toch vindt ze de manier van schrijven heel goed en leest deze boeken om inspiratie op te doen.
 • Film: Zootropolis. Maar als serie ‘The Sopranos’.
 • Land: Bali. Cis heeft Indonesische roots en voelde zich heel erg thuis op Bali.
 • Boekhandel: Scheltema en natuurlijk Van Pampus.
 • Sport: Yoga, maar ze fietst en zwemt ook heel graag. Op dit moment gaat elk vrij moment naar schrijven, dus komt ze aan de rest niet zoveel toe.
 • Eten: Japans (vooral tempura en yakitory) en Thais.
 • Website: google maps. Cis gebruikt deze vaak tijdens het schrijven en dan met name streetview.

En dan de of/of vragen:

 • Jeugdthriller of volwassenthriller: jeugdthrillers.
 • Echte boeken of e-boeken: echte boeken. Cis heeft zelfs geen e-reader, maar leest alle boeken echt als fysiek boek.
 • Schrijven of lezen: op dit moment schrijven, ze is alweer bezig met haar volgende boek!
 • Schrijven op het strand of voor de haard: schrijven op het strand, lezen voor de open haard.
 • Schrijven in de ochtend of in de avond: in de avond, ze heeft het idee dat ze langer door kan schrijven in de avond. Daarnaast is de sfeer beter.

Goodiebag

En toen was het alweer tijd om afscheid te nemen. Natuurlijk niet voordat we allemaal een goodiebag met het boek erin ontvingen, ingepakt door de dochter van Cis.

We konden allemaal het boek laten signeren en tijdens het bladeren door het boek, ontdekte we iets heel bijzonders. Dat moet je zelf maar in de winkel gaan bekijken!

Heel erg bedankt voor het organiseren: Ellis van De Fontein, boekhandel Van Pampus en natuurlijk Cis Meijer! Het was een hele gezellige middag en ik kan niet wachten om in ‘Moordspel’ te gaan beginnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *