De legende van de vuurvogel – Femke Dekker

9200000060317974

Op een barre winterdag vindt Ravian een prachtig gekleurde veer. Het kan niet anders, of dit is de magische veer van de Vuurvogel, uit de legende. Volgens die legende moet de vinder van de veer hem naar de Gele Steen brengen, ver weg in de bergen. Alleen dan zal zijn dorp voorspoed en geluk krijgen.

Ravian komt uit een arm dorp en zijn zusje is doodziek. Er zit niets anders op dan de tocht vol beproevingen te ondernemen. In het geheim verlaat hij zijn dorp. Al gauw komt hij erachter hoe zwaar en moeilijk de tocht is. Magische wezens en kwaadwillende mensen; gevaar ligt overal op de loer. Maar er komen ook bijzondere en wonderlijke dingen op zijn pad.

Zal het Ravian lukken alle beproevingen te doorstaan en de magische veer naar de Gele Steen te brengen?

Mijn mening

Nou zul je misschien denken dat ‘De legende van de vuurvogel’ niet echt goed past op mijn blog. Dat klopt want ik ben echt totaal niet de doelgroep. Deze is namelijk 10+. Maar ik ontving een (digitaal) vooruitexemplaar van de uitgeverij van Femke Dekker en wilde het boek een kans geven. Als ik het niets vond, kon ik er altijd nog voor kiezen om het niet te recenseren, toch? Het feit dat je hier een recensie van leest, zegt al genoeg.

Femke Dekker zet met ‘De legende van de vuurvogel’ een spannend fantasyverhaal neer, wat voor mij echt heerlijk weglas. Wat een genot om zo’n leuk kinderboek te lezen, zeg! Natuurlijk vond ik het makkelijk lezen, maar dat komt omdat het taalgebruik heel anders is dan wat ik gewend ben. Maar ik heb me geen seconde verveeld tijdens het lezen.

Ravian wordt tijdens zijn tocht naar de Gele Steen verleid om die tocht vaarwel te zeggen en te genieten van het leven. De beproevingen die hij tegen komt zijn vrij voor de hand liggend, maar de keuzes van Ravian zijn bewonderenswaardig. Hij is dan ook zeker een goed voorbeeld voor kinderen.

Door die beproevingen laat Femke Dekker duidelijk zien dat je doel bereiken niet altijd even makkelijk is, maar dat je wel moet doorzetten. Dat vind ik een toffe boodschap. Combineer dat met een spannend verhaal en dan heb je wat mij betreft een heel leuk kinderboek.

Eindoordeel

Ondanks dat ik niet de doelgroep ben van ‘De legende van de vuurvogel’ van Femke Dekker, vond ik het een spannend en bewonderenswaardig verhaal. Een aanrader voor lezers die 10+ zijn.

Specificaties

De legende van de vuurvogel by Femke Dekker
Published by Dutch Venture Publishing
Genres: Kinderboek
Pages: 140
ISBN: 9789462661974

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *