In een donker donker bos – Ruth Ware

9200000052067971

Nora wordt, out of the blue, uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van Clare, die ze al tien jaar niet heeft gezien. Is dit een kans om geesten uit het verleden voorgoed te begraven? Nora besluit te gaan, maar wat hooguit een ongemakkelijk feestje zou moeten zijn, eindigt in moord. Nora komt bij in het ziekenhuis, maar ze weet niet meer wat er is gebeurd – of wat ze heeft gedaan..

Mijn mening

Ik probeer genres altijd af te wisselen en na een roman of young adult lees ik vrijwel altijd een thriller. ‘In een donker donker bos’ stond al even op mijn verlanglijstje, bijna alleen maar door die geweldige titel. Het klinkt als iets wat voor mij alleen maar een goede thriller kan zijn.

Nora verblijft tijdens het vrijgezellenfeest van Clare in een glazen huis, midden in een donker donker bos. Dit is echt een geweldige setting. Desondanks vond ik de spanning niet altijd even groot. Ik zag het einde niet aankomen en er zaten echt wel wat griezelmomentjes in, maar wat mij betreft had Ruth Ware de setting nog wat meer mogen gebruiken. Een achtervolging in het enge bos zit er niet in, dit zag ik al helemaal voor me toen ik de titel zag.

Desondanks is ‘In een donker donker bos’ een heerlijke thriller die je, als je eraan begint, echt niet weg kunt leggen. Al is het alleen maar om de nieuwsgierigheid die vanaf het begin gewekt wordt. Daar is Ruth Ware wél heel goed in. Ze begint met een knallende inleiding en weet steeds kleine stukjes van het verhaal los te laten door middel van het switchen tussen heden en verleden.

Eindoordeel

Ruth Ware heeft met ‘In een donker donker bos’ een fijne thriller neergezet. Toch vond ik dat ze de heerlijk enge setting wel wat meer had mogen gebruiken. Al met al heb ik er wel heel erg van genoten.

Specificaties

In een donker donker bos by Ruth Ware
Translator: Hanneke van Soest
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Thriller
Pages: 320
ISBN: 9789024570768

[bol_product_links block_id=”bol_57c864a32404e_selected-products” products=”9200000056649477,9200000052067971″ name=”in een donker donker bos” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *