Terug naar Dwaaleiland – Melissa de la Cruz + winactie (afgelopen)

9200000057346332

Oost, west, thuis best. Vooral als thuis het beruchte Dwaaleiland is. Wanneer ze een mysterieuze uitnodiging krijgen om terug te keren naar het eiland voelen Mal, Evie, Carlos en Jay zich snel weer thuis in hun oude buurt. Maar niet alles is zoals het was toen ze het eiland achterlieten. Als ze een duister mysterie ontdekken in het hart van het eiland moeten ze alles op alles zetten en hun talenten bundelen om het koninkrijk te redden.

Mijn mening

Na het lezen van ‘Dwaaleiland’ ging ik bijna gelijk over naar ‘Terug naar Dwaaleiland’. Nu heb ik de bijbehorende film niet gezien en ik was in het begin echt in de war. Ik had het idee dat ik wat gemist had en heb zelfs nog het laatste hoofdstuk van ‘Dwaaleiland’ teruggelezen om te kijken of ik iets gemist had.

Maar nee, ik had niets gemist, er zit gewoon een gat tussen de twee boeken. Ik denk dat de film dit aanvult, maar daar kan ik dus niets over zeggen. Behalve dat gekke gat tussen de twee boeken zit je al vrij snel weer in het verhaal van ‘Terug naar Dwaaleiland’.

Net als in ‘Dwaaleiland’ zit er ook in dit boek een aantal verborgen boodschappen en is het verhaal lekker spannend op sommige punten. Ik vind het zo leuk dat de slechterikken uit de Disney films kinderen hebben die totaal niet op ze lijken. Daarnaast is het concept gewoon tof opgezet.

Eindoordeel

Na ‘Dwaaleiland’ is het begin van ‘Terug naar Dwaaleiland een beetje gek, maar dat moet je niet tegen laten houden om verder te lezen. Het zijn beiden gewoon lekkere tussendoor-boeken waar je van kunt genieten. Echte guilty pleasures.

Winactie

Ben je na mijn recensies van beide boeken benieuwd geworden en wil je ze ook wel lezen? Dat zou zo maar kunnen als je meedoet met mijn winactie! Namens Best of YA mag ik beide boeken weggeven aan één gelukkige winnaar! Wat moet je hiervoor doen?

 • Like mijn Facebook pagina. Heb je dat al gedaan, hoeft dat natuurlijk niet opnieuw.
 • Laat onder dit blogbericht een reactie achter waarin je me verteld wie jouw favoriete Disney personage is. Doe dit met een geldig e-mailadres, daar mail ik je op als je gewonnen hebt.

Dat was het! De winactie loopt van vrijdag 9 september 2016 6.00 uur tot en met vrijdag 16 september 2016 20.00 uur. Hierna kies ik een winaar uit en krijgt deze een mailtje. Heb je gewonnen? Reageer dan voor zondag 18 september 2016 20.00 uur op dit mailtje. Reageer je niet of te laat, dan kies ik een nieuwe winnaar uit.

De winnaar is bekend: Sylvia! Ik heb je een mailtje gestuurd! Je hebt tot en met dinsdag 20 september 2016 20.00 uur om te reageren. Reageer je niet of te laat, dan kies ik een andere winnaar uit.

Specificaties

Terug naar Dwaaleiland by Melissa de la Cruz
Series: Dwaaleiland #2
Published by Best of YA, Van Goor
Genres: Young Adult
Pages: 256
ISBN: 9789000350612

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_57c8070e0dda6_selected-products” products=”9200000057346332,9200000062008768″ name=”terug naar dwaaleiland” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

8 thoughts on “Terug naar Dwaaleiland – Melissa de la Cruz + winactie (afgelopen)

 1. Jeetje, wat een moeilijke vraag zeg. Disney heeft zoveel geweldige personages neergezet. Winnie de Pooh is een toppertje… maar gebaseerd op A.A. Milne’s boeken. Dus die zal ik maar niet kiezen. Een originele van ze is dan Elliott de Draak. En hoe mooi Elliott nu ook gemaakt is in de nieuwe verfilming. Mijn hart ligt op dit moment nog steeds bij zijn verschijning in de film uit 1977. Deze film is dik voor mijn geboorte datum gemaakt, maar de liedjes zijn zo leuk. En het verhaal is zo ontzettend duister. Iets wat me als kind niet zo opviel. Vooral ook door de aandoenlijke Elliott. Boo Bop BopBop Bop (I Love You, Too)

  Oh en nog een plus punt. Het is een Draak. :D

 2. Dit lijkt me een geweldig boek, al moet ik dan wel nog even deel 1 gaan kopen. ;) Ik was al volger op FB (Tamara Mara Großmaul). Mijn favoriete Disney personage is Merlijn. Zo ontzettend grappig, samen met zijn uil Archimedes. Hij doet me een beetje denken aan Perkamentus, maar dan grappiger.

 3. Mijn favoriete (nieuwe) Disney prinses is toch echt wel Merida uit Brave. Haar knal oranje haar en haar stoere gedrag maakt haar niet het standaard prinsesje die haar schoen kwijt raakt of in een rotte appel bijt. (Ondanks dat ze wel een verkeerde keuze maakt, maar dat doet er even niet toe) ze is echt een voorbeeld voor jonge meisjes. Als je iets wilt, moet je er voor gaan!

 4. Super leuk! Graag waag ik een kansje en natuurlijk volg ik je al op FB.
  Ben een gigantische Disney en sprookjes fan, maar deze boeken heb ik nog niet gelezen, dat komt denk ik vooral omdat ik bang ben dat ze niet Disneyachtig genoeg voelen.
  Vind het altijd moeilijk om een favoriet personage te kiezen, maar Mulan is zeker een van mijn favorieten, ze is sterk, onafhankelijk, een doorzetter, familieliefde, moed, anders dan andere, maar toch vindt ze haar weg, kortom een zeer inspirerend (historisch) karakter!
  Ga nu duimen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *