Bloedspel – Faye Kellerman

IMG_20160823_200004

‘Een jongen van vijftien schiet zichzelf dood met een wapen dat zes jaar geleden is gestolen uit de spreekkamer van een dokter. Dat maakt me nieuwsgierig, ja.’ De zelfmoord van Gregory Hesse – een leerling aan een prestigieuze school in LA – is een schok. Zijn moeder weigert te geloven dat haar zoon zichzelf heeft doodgeschoten en weet rechercheur Decker ervan te overtuigen deze zaak nader te bekijken. De zelfmoord van de jongen zorgt ook voor onrust bij Peter Decker en Rina Lazarus zelf. Gabe Whitman – de 15-jarige zoon van een moordenaar – woont al een jaar bij hen in huis. Hoewel hij zich gemakkelijk lijkt aan te passen, realiseren ze zich dat hij zo zijn geheimen heeft… Als niet lang na Gregory’s zelfmoord een leerlinge aan dezelfde school de hand aan zichzelf slaat, is één ding duidelijk: dit kan geen toeval zijn. De dood van het meisje zet Decker op het spoor van een uiterst naargeestig groepje rijke, bevoorrechte jongeren met een gevaarlijke voorliefde voor geweld en wapens.

Mijn mening

‘Bloedspel’ van Faye Kellerman lag al even op mijn TBR stapel en was een beetje in de vergetelheid geraakt. Ondanks de warmte en het feit dat ik geen zin had om te lezen, was dit boek naar mijn idee zo uit. Twee zelfmoorden waarbij er toch wat verdachte omstandigheden zijn zorgt ervoor dat je net als Peter Decker wilt weten wat er gebeurd is.

Dit is het twintigste (!!) deel in de serie over Decker en Lazarus, maar is heel goed als losstaand verhaal te lezen. Ik snapte niet helemaal wat de rol van Rita Lazarus was, aangezien ze in dit deel niet een heel grote rol speelt, behalve die van lieve huismoeder.

Dat was eigenlijk het enige minpuntje aan dit boek want ondanks dat er behalve de twee zelfmoorden niet veel gebeurd, blijft het toch vermakelijk. Het is geen thriller en het is geen roman, maar ik heb het, zeker op het einde, niet neer kunnen leggen.

Toch had ik het gevoel dat ‘Bloedspel’ wel iets korter had kunnen zijn, want bij sommige stukken vond ik het een beetje uitgemolken. Ik kan mijn vinger er niet opleggen, wat er nou precies is wat me een beetje tegenviel, want over het algemeen was dit een prima boek.

Eindoordeel

‘Bloedspel’ van Faye Kellerman is geen roman en geen thriller, maar iets er tussenin. Het einde is spannend, maar sommige stukjes voelde wat uitgemolken.

Specificaties

Bloedspel by Faye Kellerman
Translator: Jan Smit
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Thriller
Pages: 448
ISBN: 9789402708608

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_57c585cbdcc93_selected-products” products=”9200000051943178,9200000051780992″ name=”bloedspel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *