Dwaaleiland – Melissa de la Cruz

IMG_20160821_192102

Jaren geleden zijn de schurken uit het koninkrijk Auradon verbannen naar Dwaaleiland. Een koepel om het eiland heen verhindert het gebruik van magie. Terwijl Malafide, Jafar, Cruella en de boze koningin terugverlangen naar hun hoogtijdagen als gemene magiĆ«rs, weten hun kinderen niet beter dan dat ze leven in een donkere, sobere en vooral slechte wereld. En daar gedragen ze zich ook naar. Mal terroriseert iedereen die te dicht in haar buurt komt, om maar net zo angstaanjagend te zijn als haar moeder Malafide. Jay steelt alles wat los en vast zit, hopend dat hij eens een grote slag slaat voor zijn vader Jafar. Evie wil even mooi zijn als haar moeder, die elke dag voor de spiegel staat en Carlos zorgt ervoor dat er niets met de bontjassen van Cruella gebeurt. Wanneer Mal Carlos dwingt om een groot feest te geven, gebeurt er iets vreemds. Is het mogelijk dat er weer magie is op Dwaaleiland…?

Mijn mening

Eigenlijk ben ik niet zo’n onwijze Disney fan. Natuurlijk heb ik de klassieke Disney films gezien, en heb ik wel een favoriet (drie keer raden..), maar een hele grote Disney kennis heb ik niet. Toch vond ik ‘Dwaaleiland’ een heerlijke guilty pleasure, zoals de uitgeverij het zelf noemt.

Ik heb de bijbehorende film niet gezien, al zou ik dat wel een aanrader vinden als je ook het vervolg op ‘Dwaaleiland’ gaat lezen. Het idee van dit boek vind ik echt heel leuk, je volgt namelijk de kinderen van alle slechteriken uit de Disney films. Die kinderen zijn opgegroeid met hele sterke voorbeelden en moeten zelf ook slecht zijn.

Maar natuurlijk zit er in dit boek, typisch Disney, ook een verborgen boodschap en dat blijft toch ook weer de kracht van dit soort verhalen. Daarnaast is ‘Dwaaleiland’ op momenten grappig, moedig en gewoon heerlijk om te lezen.

Eindoordeel

Als je Disney fan bent, dan moet je ‘Dwaaleiland’ gewoon gelezen hebben. Een echte guilty pleasure met een goede verborgen boodschap erin.

Specificaties

Dwaaleiland by Melissa de la Cruz
Translator: Annemarie de Vries
Series: Dwaaleiland #1
Published by Best of YA, Van Goor
Genres: Young Adult
Pages: 264
ISBN: 9789000346295

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_57c546f6e1853_selected-products” products=”9200000040709924,9200000043216053″ name=”dwaaleiland” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *