Book buying ban #4

AW Bruna Goodiebag

Afgelopen week begon mijn vakantie, maar had ik ook nog wat gezondheidsproblemen. Ik schrijf deze blog op vrijdag, dus volgende week lees je of ik nog meer heb gelezen! Maar naast lezen gaat deze blog ook over een heel leuk event! Ga er dus lekker voor zitten, zou ik zeggen!

AW Bruna Bites voor Bloggers

Allereerst had ik dinsdag een superleuk evenement, namelijk de AW Bruna Bites voor Bloggers. Dit evenement werd georganiseerd door drie dames van AW Bruna, Saskia, Annabel en Lise. Tijdens het evenement werden er een aantal boeken van de najaarsaanbieding gepresenteerd.

De avond begon met een heerlijk glaasje vlierbloesem sap, van het merk Agroposta. Ik ben gek op vlierbloesem en dit smaakte me dan ook heel goed. We kregen ook allemaal een koptelefoon. Bij de opening moesten we deze opzetten en kregen we een fragment uit Orphan X, voorgelezen door Frans van Deursen en daarna een fragment uit Sevenster, gedeeltelijk live voorgelezen door Anne van Veen.

Daarna konden we kiezen welke presentaties we bij wilden wonen. Ik ging naar de presentatie van Alexandra Penrhyn Lowe, die o.a. Sevenster heeft geschreven. Ze vertelde erg geanimeerd over het schrijven van de serie ‘De laatste wachter’, waarvan het derde boek in november uitkomt. Ik werd dan ook gelijk enthousiast over haar boeken.

IMG_20160830_201409

We hadden even tijd om een drankje te halen en toen was het tijd voor de ster van de avond, Gregg Hurwitz. Hij is op bezoek uit LA voor de promotie van zijn boek Orphan X. Dit boek wordt vergeleken met Jason Bourne en James Bond. Gregg is trouwens gek op de bad guys en girls uit boeken en denkt dat mensen zich veel meer tot de bad guys aangetrokken voelen dan tot de helden. Zelf is hij een grote fan van Veronica Mars en OMG, daar moest ik wel een beetje over fangirlen hoor! Naast boeken schrijft Gregg ook scripts voor films en is hij dus geen onbekende in Hollywood. Ook hij vertelde heel geanimeerd over o.a. Orphan X, die verfilmd gaat worden met Bradley Cooper in de hoofdrol.

Na Gregg Hurwitz luisterde ik naar Juliette van Wersch van AW Bruna die sprak over het boek ‘Mischling’ van Affinity Konar. Dit boek gaat over een tweeling die in Auschwitz terecht komt. Niet een heel vrolijk boek dus, maar Juliette was zo gepassioneerd over dit boek dat ik er heel erg benieuwd naar ben geworden.

De drie boeken die ik hier heb genoemd zaten ook in de goodiebag, Orphan X komt eind deze maand uit en Mischling in november. Drie hele verschillende boeken, maar wel boeken die me allemaal aanspraken. Daar zul je dus zeker nog een recensie van zien verschijnen!

Bedankt Lise, Saskia en Annabel voor de uitnodiging, ik vond het echt heel erg leuk!

Gelezen deze week

Natuurlijk las ik deze week ook! Ik las (tot en met vrijdag dus) drie boeken: ‘In een donker, donker bos’ van Ruth Ware, ‘Onverminderd’ van Rebecca Yaros en ‘De legende van de vuurvogel’ van Femke Dekker. Alledrie weer echt heel verschillend, de laatste is zelfs een 10+ boek, maar van alledrie heb ik echt heel erg genoten.

Pop quiz

Ontvangen boeken

Naast de drie boeken in de goodiebag van AW Bruna, ontving ik ‘Pop Quiz’, waar je snel meer over zult lezen. En de nieuwe maand ging in, dus kreeg ik ook de tien boeken via Elly’s choice binnen. Ik vond de selectie deze maand een beetje tegenvallen helaas.

Maar ik kocht ook wat! Foei! Ik kocht de Literatoer box van Celebrate Books. Dit is een speciale editie en is helaas niet meer te koop.

Volgende week komt er weer een lekker lange ‘Book buying ban’ online, schat ik zo in. Ik vertrek morgen naar Glasgow en Edinburgh waar ik wel boeken mag kopen! Ik wil sowieso ‘Harry Potter & the cursed child’ kopen, maar verder zie ik het wel.

One thought on “Book buying ban #4

  1. Realiseer me nu dat ik je dinsdag na aankomst helemaal niet meer gesproken heb. Maar was inderdaad een erg gezellig evenement. Veel plezier in Glasgow en Edinburgh! En ben benieuwd welke boeken je daar gaat kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *