Veroordeeld – Karin Slaughter

9200000051581365

Op haar eerste dag bij het politiekorps van Atlanta wordt Kate Murphy direct geconfronteerd met de pesterijen en vooroordelen van haar mannelijke collega’s. Daarbij is het de slechtst mogelijke dag om te beginnen, want een seriemoordenaar die het heeft voorzien op agenten heeft zojuist een nieuw slachtoffer gemaakt en de stad lijkt een broeinest van geweld. Maar Kate is niet de enige vrouw die het moeilijk heeft. Maggie Lawson stapte in de voetsporen van haar oom en haar broer om zichzelf voor hen te bewijzen als politieagent. Als ze ontdekt dat haar broer Jimmie feiten achterhoudt in zijn verklaring over de aanslag besluit ze met haar nieuwe partner Kate op onderzoek uit te gaan. Ondanks de tegenwerkingen van hun mannelijke collega’s volgen Maggie en Kate het spoor van een moordenaar van wie ze zeker weten dat hij opnieuw zal toeslaan. Maar wanneer? Het spoort leidt hen naar de duisterste schaduwen van Atlanta, waar iemand zijn oog op Kate heeft laten vallen…

Mijn mening

Ik ben echt gek op de boeken van Karin Slaughter en geniet er elke keer van. Maar bij ‘Veroordeeld’ ging het wat minder. Ik weet niet of het aan de tijd lag waarin het zich afspeelde of dat het verhaal mij te traag was, maar ik had echt heel veel moeite om door ‘Veroordeeld’ heen te komen. Ik las dit boek tijdens de ‘Ohmybookathon’ maar heb het zelfs opzij gelegd omdat het me te traag ging.

Uiteindelijk las ik het wel uit, gewoon omdat ik wilde weten hoe het afliep en viel het me zeker wel mee, maar het kostte me flink wat moeite. Nadat ik op de Deventer Boekenmarkt een groot deel van haar boeken kocht, had ik zin in een Karin Slaughter readathon, maar na dit boek ben ik eventjes genezen.

Man, wat baalde ik zeg, dat het zo tegenviel. Ik ben normaal van het goede inzien van boeken en de ontknoping vond ik zeker verrassend, maar nee, dit was zeker niet een van mijn favoriete Karin Slaughter boeken.

Eindoordeel

Misschien lag het aan de tijd waarin ‘Veroordeeld’ zich afspeelt of aan het feit dat er niet heel veel gebeurd, maar dit was zeker niet mijn favoriete Karin Slaughter boek. Ik heb me er bijna doorheen moeten worstelen. Het einde maakte een hoop goed, maar niet genoeg.

Specificaties

Veroordeeld by Karin Slaughter
Translator: Ineke Lenting
Published by Cargo
Genres: Thriller
Pages: 512
ISBN: 9789023495291

[bol_product_links block_id=”bol_57c46f61ab9b1_selected-products” products=”9200000051581365,9200000026451416″ name=”veroordeeld” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *