Blogbom: Narcotica – Emelie Schepp

SCHEPP_Narcotica_VP_150

Op het station van Norrköping wordt in een trein een dode vrouw aangetroffen. Ze is gestorven toen een van de bolletjes die ze smokkelde, openbarstte in haar maag. De vrouw blijkt de reis niet alleen afgelegd te hebben. Maar waar is de andere vrouw gebleven? Officier van justitie Jana Berzelius wordt op de zaak gezet en al snel blijkt dat zij er persoonlijk meer bij betrokken is dan haar lief is. De verdenkingen wijzen in de richting van Danilo, de man met wie ze is opgegroeid maar die ze liever zou vergeten. Hij weet te veel over haar en met al die kennis is hij een direct gevaar voor Jana. Om haar verleden en haar toekomst te beschermen, moet ze Danilo vinden voordat de politie dat doet.

Mijn mening

‘Narcotica’ is het tweede deel in de serie over Jana Berzelius. Het eerste deel in de serie, Memento, heb ik niet gelezen en ondanks dat er een paar momentjes waren in het boek dat ik een beetje het gevoel had dat ik iets miste, vond ik dat over het algemeen heel erg meevallen.

Het verhaal van ‘Narcotica’ is een redelijk losstaand verhaal en kan je dus prima lezen zonder ‘Memento’ te hebben gelezen. Waar ik wel altijd een beetje last van heb bij buitenlandse boeken zijn de namen van de hoofdpersonen. Ik raak vaak in de war en dat was ook bij ‘Narcotica’ het geval. Maar toen ik daar eenmaal inzat was het een hele fijne pageturner. Het is geen thriller waar een hele hoge spanningsboog in zit, maar Emelie Schepp laat steeds kleine stukjes informatie los en combineert dat met spannende gebeurtenissen. Daardoor leest het heel snel weg én wil je het eigenlijk ook niet neerleggen. Ik had ‘Narcotica’ dan ook in één dag uit!

Emelie Schepp gaat echt op mijn lijstje van favoriete schrijfsters, want ze wist me van begin tot eind te boeien en dat gebeurt mij niet altijd. Ik heb heel erg genoten van haar schrijfstijl, die voelt als een beetje slow-reading, hoewel die term niet echt lijkt te passen bij een thriller. Maar toch vind ik dat de beste benaming, ik voelde me heel erg zen worden en genoot van elke pagina.

Mocht je van plan zijn om deze fijne Scandinavische thriller te gaan lezen, maar heb je ‘Memento’ nog niet gelezen, zou ik zeker aanraden om dat eerst te doen. Ik denk dat je dan nog meer gaat genieten van het verhaal van Jana Berzelius.

Eindoordeel

Emelie Schepp heeft met ‘Narcotica’ een echte pageturner neergezet. Slow reading met een twist, ik genoot van elke pagina en Emelie Schepp is wat mij betreft dé nieuwe Scandinavische thriller-schrijfster.

Specificaties

Narcotica by Emelie Schepp
Series: Jana Berzelius #2
Published by De Fontein
Genres: Thriller
Pages: 320
ISBN: 9789026140563

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_57c43529231da_selected-products” products=”9200000046170392,9200000046099703,9200000057111493″ name=”emelie schepp” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *