Lang leve de liefde – Jill Mansell

9200000052067847

Op de ochtend van haar vijfentwintigste verjaardag maakt Lily Harper de allerlaatste brief open van haar geliefde moeder, die stierf toen Lily acht was. Tot haar verrassing staat er meer in over haar moeders eerste en enige echte liefde.

Die dag ontmoet Lily ook de acteur Eddie Tessler. Lily is stiekem wel gevleid dat Eddie haar zo geweldig vindt, en ze voelt de vlinders fladderen. Maar waarom vindt ze het dan zo belangrijk wat Dan, haar grappige, stoere, knappe jeugdvriend, die altijd voor haar klaarstaat, ervan vindt?

Mijn mening

Ik lees weinig boeken van Jill Mansell en nadat ik ‘Lang leve de liefde’ uit had, vroeg ik me echt af waarom. Ik hou van Britse chicklits en Jill Mansell is daar een van de beste in. Gelukkig won ik dit boek via een actie op de facebook pagina van LS Amsterdam en toen ik het ontving werd ik gelijk verliefd op de cover. Hoe mooi is deze? Maar ik was wel benieuwd of ik zo gek op de binnenkant zou zijn als ik was op de buitenkant.

Gelukkig was dat zeker het geval. Jill Mansell heeft een fijne manier van schrijven, ze laat je rustig kennismaken met de hoofdpersonen, maar zorgt er ook voor dat dit ‘voorstelrondje’ niet saai of ongemakkelijk aanvoelt. Daarnaast beschrijft ze de omgeving ook zo mooi dat je je er gelijk in thuis voelt, alsof je er al jaren in rond loopt. Dit voelt zo fijn tijdens het lezen! En hey, dat het zich afspeelt op het Britse platteland, dat is voor mij alleen maar een pluspunt.

Gek genoeg vond ik dit meer als een roman aanvoelen dan als een chicklit. Er zit intrige in, omdat je ook meer wilt weten over Lily’s moeder en de romantiek in het boek niet een overheersende rol speelt. Al met al heb ik onwijs genoten van ‘Lang leve de liefde’ en zal zeker meer van Jill Mansell gaan lezen.

Eindoordeel

‘Lang leve de liefde’ van Jill Mansell is echt een heerlijke roman die zich afspeelt op het Britse platteland. Romantiek en wat intrige wisselen elkaar af, combineer dat met een fijne schrijfstijl en prettige opbouw van het verhaal en je hebt gewoon een fijn boek!

Specificaties

Lang leve de liefde by Jill Mansell
Translator: Marja Borg
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Chicklit
Pages: 384
ISBN: 9789024567317

[bol_product_links block_id=”bol_57bff69ef2b06_selected-products” products=”9200000057628427,9200000052067847″ name=”lang leve de liefde” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *