Daar heb je vrienden voor – Astrid Harrewijn

IMG_20160817_201610

Stoer en aantrekkelijk wil hij zijn, stoffig en degelijk is hij. Joost, veertig, ongehuwd, schrijver, kunsthistoricus en archeoloog; werkzaam bij het Rijksmuseum en de Universiteit van Amsterdam. Een verblijf van twee maanden in Rome, waar hij werkt aan een boek over keizer Augustus, zorgt voor de ommekeer. Hij beseft dat de tijd niet stilstaat en dat hij een beetje moet doorpakken als hij wil dat er ooit iets verandert. In een moment van overmoed laat hij zich een nieuwe look aanmeten – wie weet volgt de rest dan vanzelf?
Terug in Nederland ziet het leven er helaas toch wat anders uit dan in de Italiaanse zon. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden wordt hij op één dag twee keer ontslagen en raakt hij verstrikt in een geheim genootschap en een mysterieus raadsel. Maar wat hem het meest uit zijn slaap houdt, is het besef dat hij een kind wil. Zijn vrienden wijzen hem fijntjes op de logische consequentie waar hij zelf nog voor terugschrikt: wil je een kind, dan heb je een vrouw nodig…

Mijn mening

Ik was zo enthousiast over ‘Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)‘ van Astrid Harrewijn dat ik eigenlijk gelijk door wilde met ‘Daar heb je vrienden voor’. Maar daar moest ik dus nog even op wachten. Dit boek kwam binnen en ik ben er echt bijna gelijk in begonnen, want ik kon echt niet wachten.

Eenmaal begonnen, moest ik na een paar pagina’s al hardop lachen. En dat bleef zo, het gehele boek door. Er moet echt een sticker komen voor op dit boek met daarop ‘Niet lezen in het openbaar’, want het is op momenten zo onwijs grappig. Daarnaast voelde het voor mij constant als een herkenning. Niet per se het feit dat Joost een kind wil (daar heb ik totaal geen behoefte aan!), maar meer het feit dat het in Rome en Amsterdam afspeelt, Joost is een behoorlijke nerd en daarnaast herkende ik mezelf ook wel in hem.

‘Daar heb je vrienden voor’ is eigenlijk precies Femke in boekvorm. Ik kan er niets anders van maken, het is echt een boek voor mij. Ik heb weer ontzettend genoten, hardop gelachen en ook stiekem wel even een traantje weggepinkt. Astrid Harrewijn is een zeer getalenteerde schrijfster die wat mij betreft gewoon elke maand een boek uit mag brengen, ik lees het wel!

Eindoordeel

Alleen maar lof voor ‘Daar heb je vrienden voor’ van Astrid Harrewijn. Dit is het perfecte ‘Femke-boek’, waarbij kunstgeschiedenis, de liefde voor Rome en Amsterdam, wat romantiek en humor gecombineerd worden. Enne.. niet lezen in het openbaar, want je barst gegarandeerd in lachen uit tijdens het lezen van dit boek.

Specificaties

Daar heb je vrienden voor by Astrid Harrewijn
Published by Boekerij
Genres: Chicklit
Pages: 320
ISBN: 9789022574430

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_57bea41e15605_selected-products” products=”9200000057347457,9200000057332605″ name=”daar heb je vrienden voor” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *