De verbeelding – Harlan Coben

IMG_20160813_101159

Voormalig special forces-pilote Maya Calloway ziet tijdens haar werk iets onmogelijks. Op de nanny cam speelt haar tweejarige dochter Lily thuis met haar man Joe. Maar die is twee weken eerder bruut vermoord. Verbeeldt ze het zich? Ze zou het zo graag willen, maar het kan gewoon niet waar zijn.

Voor zijn nieuwste thriller ging Harlan Coben uit van de intrigerende vraag: kun je alles vertrouwen wat je met eigen ogen ziet, vooral als je dat wanhopig graag wilt? Voordat Maya de ongelooflijke waarheid aankan over haar man – en zichzelf – moet zij die vraag beantwoorden, door eindelijk de confrontatie aan te gaan met de geheimen en het bedrog uit haar eigen verleden.

Mijn mening

Ik ben pas sinds kort echt fan van de boeken van Harlan Coben en dit boek stond hoog op mijn verlanglijstje. Ik kwam ‘De verbeelding’ als koopje tegen op de Deventer Boekenmarkt en kon het dan ook niet laten liggen. Daarna bleef het boek ook niet lang op mijn TBR liggen, want ik was zo benieuwd naar ‘De verbeelding’.

Harlan Coben heeft een bepaalde manier van schrijven, zijn boeken zijn niet onwijs spannend, maar wel bijzonder intrigerend. Je ontdekt vaak samen met de hoofdpersoon stapsgewijs hoe het verhaal in elkaar zit én er zit altijd een verrassende plottwist in rond het einde van het verhaal.

Nou klinkt dat als een recept voor een boek en kan het misschien overkomen dat het een saai concept is. Integendeel. Harlan Coben heeft me tot nu toe elke keer verrast met zijn boeken en doet dat ook zeker met ‘De verbeelding’. In het begin vraag je je af of Maya gek aan het worden is als ze Joe ziet, maar aan het einde van het boek zit je gegarandeerd met je mond open als je de ontknoping leest.

Eindoordeel

Ik heb opnieuw genoten van een boek van Harlan Coben. ‘De verbeelding’ is een intrigerende thriller met een onwijs verrassende plottwist. Een geniaal boek waar je van begin tot eind van zult genieten.

Specificaties

De verbeelding by Harlan Coben
Translator: Martin Jansen in de Wal
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 384
ISBN: 9789022565162

[bol_product_links block_id=”bol_57be9e0d9e7fe_selected-products” products=”9200000051789823,9200000051781023″ name=”de verbeelding” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *