Een hof van mist en woede – Sarah J. Maas

9200000057345907

Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

Mijn mening

Ik las ‘Een hof van doorns en rozen’ in een paar dagen uit en was ook heel blij dat ik ‘Een hof van mist en woede’ in huis had. Ik ging niet helemaal direct in één ruk door, want ik las zelfs nog twee boeken tussendoor, maar ik wilde wel vrij snel doorlezen.

Wat ik anders vond aan dit deel is dat het niet heel spannend is, hoewel er wel steeds momenten in zitten waarbij je gewoon door moet lezen. Maar ondanks dat het niet zo bizar spannend is, zit er iets in waardoor ik het boek niet opzij kon leggen. Je leert in dit tweede deel de hele wereld van Prythian nog beter kennen en dat vond ik zo onwijs tof. Sarah J. Maas heeft die wereld zo onwijs goed neergezet en daar was ik zo door overdonderd en nieuwsgierig naar.

Daarnaast zitten er weer hele sexy stukken in die me, eerlijk gezegd, best wel rode wangetjes bezorgd. Net als het vorige deel vond ik dit niet zo heel goed passen bij het genre Young Adult, maar aangezien ik geen YA ben, maakte dit het boek wel iets saucier.

Het enige nadeel aan dit boek is dat er nog geen derde deel is. Ik las op Sarah J. Maas’ twitter dat ze net het eerste concept heeft afgerond, ik kan nu al echt niet wachten tot het uit komt. Misschien moet ik dan maar eens aan haar andere serie beginnen.. Of niet?

Eindoordeel

Ik genoot met volle teugen van ‘Een hof van mist en woede’. Sarah J. Maas breidt haar wereld nog meer uit én ook dit deel is gevuld met rode konen-scenes. I love it!

Specificaties

Een hof van mist en woede by Sarah J. Maas
Translator: Valerie Janssen
Series: Hof van doorns en rozen #2
Published by Best of YA
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 608
ISBN: 9789000347568

[bol_product_links block_id=”bol_57b334667fee4_selected-products” products=”9200000057345907,9200000062060200″ name=”hof van mist en woede” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *