Verkeerd verbonden – Rainbow Rowell

9200000057345929

Georgie McCool weet dat het niet goed gaat met haar huwelijk. Vlak voordat ze moet vertrekken naar het vliegveld om Kerstmis te vieren haar schoonfamilie, vertelt Georgie dat ze niet meer mee kan. Er is een grote kans opgedoken op haar werk, als ze die wil grijpen kan ze nu echt niet weg uit Los Angeles. Als haar man Neal en de kinderen vertrokken zijn naar de luchthaven, vraagt Georgie zich af of het nu over is. Of ze nu echt alles verpest heeft. Die nacht ontdekt ze een manier waarop ze kan communiceren met Neal in het verleden. Het voelt alsof ze een kans heeft om haar huwelijk te redden nog voordat het begonnen is. Moet ze haar huwelijk redden? Of zouden Georgie en Neal beter af zijn als ze nooit waren getrouwd?

Mijn mening

De boeken van Rainbow Rowell zijn bij mij altijd een hit of mis. Ik vond Fangirl geweldig, maar Carry on weer een stuk minder. Ze schreef hiervoor altijd young adult boeken, maar ‘Verkeerd verbonden’ is een volwassen roman.

Ik vond het concept van het boek heel intrigerend en was dan ook benieuwd naar de uitwerking. Misschien kwam het omdat ik zelf niet lekker in mijn vel zat, maar vond ‘Verkeerd verbonden’ vooral heel depressief. Georgie McCool vond ik egoistisch en vond dat Neal echt ondergewaardeerd was.

Toch was er iets waardoor ik wilde blijven lezen. Natuurlijk wil je weten of Georgie en Neal aan het eind van het boek samen zijn, maar ik wilde ook weten hoe het met die telefoon zat, hoe kon Georgie communiceren met de Neal van het verleden?

Helaas vond ik de ontknoping matig en de uitwerking van het verhaal niet goed genoeg om enthousiast over te zijn. Ik vind het zo jammer dat de kwaliteit van verhalen van Rainbow Rowell voor mij zo op en neer gaan. Ze kan goed schrijven, maar op de een of andere manier raken haar verhalen me niet altijd. Jammer!

Eindoordeel

‘Verkeerd verbonden’ van Rainbow Rowell is, anders dan je misschien verwacht, een volwassen roman. Voor mij voelde het boek heel depressief en zwaar aan en de ontknoping viel tegen. Jammer, want ik vond andere verhalen van Rainbow Rowell wel tof, maar ze heeft me met ‘Verkeerd verbonden’ niet weten te overtuigen.

Specificaties

Verkeerd verbonden by Rainbow Rowell
Translator: Renée de Graaf
Published by Q
Genres: Roman
Pages: 320
ISBN: 9789021402932

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_57af67a4ac3eb_selected-products” products=”9200000057345929,9200000059521669″ name=”verkeerd verbonden” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Verkeerd verbonden – Rainbow Rowell

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *