Wisseling van de wacht – Stephen King

9200000057002609

Brady Hartsfield, de duivelse Mercedes Killer die acht mensen doodreed en er nog veel meer gewond achterliet, ligt al vijf jaar in de kliniek, in vegetatieve toestand. Volgens zijn dokters zal hij nooit herstellen. Maar achter het gestaar en gekwijl is Brady bij kennis en in het bezit van nieuwe, dodelijke krachten, waardoor hij onvoorstelbare schade kan toebrengen zonder dat hij zijn kamer verlaat. Gepensioneerd agent Bill Hodges runt nu een detectivebureau met zijn partner Holly Gibney – de vrouw die Hartsfield het ziekenhuis in sloeg. Als Bill en Holly zich verdiepen in een zelfmoord die gelinkt wordt aan de Mercedes Killer, raken ze betrokken bij hun gevaarlijkste onderzoek ooit. Brady Hartsfield is terug, en zweert niet alleen wraak te nemen op Hodges en zijn vrienden, maar op een volledige stad.

Mijn mening

‘Wisseling van de wacht’  van Stephen King is het derde en laatste deel in de Mr Mercedes trilogie. Ondanks dat ik niet echt van de boeken van Stephen King hou, vond ik deze trilogie echt geweldig. Het is een thriller maar er zit zeker ook een paranormaal randje aan, wat in het tweede deel onthult wordt.

Het interessante aan het paranormale in ‘Wisseling van de wacht’ is dat het compleet logisch overkomt. Met andere woorden: het zou zomaar echt kunnen gebeuren. Het komt heel realistisch over en dat vond ik eigenlijk wel het meest bijzondere aan dit boek.

Daarnaast kun je goed merken dat Stephen King een onwijs getalenteerde schrijver is, want alle losse eindjes die er waren worden op een geniale manier aan elkaar geknoopt. Natuurlijk wordt je nog even nieuwsgierig gemaakt en zit er een flinke dosis spanning in het boek, maar het einde is echt onwijs goed.

Het einde is niet wat ik verwacht had, maar het past zo goed in dit boek dat ik me ook geen beter einde had kunnen voorstellen. Echt, als je ze nog niet hebt gelezen, ga dat dan vooral doen, want het is een geniale trilogie.

Eindoordeel

Stephen King heeft met ‘Wisseling van de wacht’ een perfect einde aan de Mr Mercedes trilogie geschreven. Het boek is een thriller die gecombineerd wordt met het paranormale, maar wat compleet geloofwaardig overkomt. Echt een briljante combinatie.

Specificaties

Wisseling van de wacht by Stephen King
Translator: Annemarie Lodewijk
Series: Bill Hodges #3
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Thriller
Pages: 384
ISBN: 9789024572823

[bol_product_links block_id=”bol_57af61982e994_selected-products” products=”9200000057002609,9200000058502808″ name=”wisseling van de wacht” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *