Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas

9200000051759419

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Mijn mening

Ik had al zoveel gehoord over ‘Hof van doorns en rozen’, maar er lagen nog zoveel andere boeken op mijn stapel dat deze een beetje naar de achtergrond verdween. Tot ik een bon van de blauwe man kreeg en dit boek kocht. Ik begon er vrij snel in en wilde eigenlijk niets anders doen dan door blijven lezen.

Behalve dat ‘Hof van doorns en rozen’ spannend is, zit er ook een flinke dosis romantiek in. Wat me overigens wel verbaasde waren de, soms vrij pikante, seksscenes. Ik vond dat eerlijk gezegd iets minder bij young adult, maar meer bij new adult passen. Maar dat is maar een klein deel van het boek. Sarah J. Maas schept een hele nieuwe wereld en dat doet ze goed. Je waant je gelijk in Prythian en als je opkijkt uit je boek, verwacht je magische wezens en geweldige tuinen. Sarah J. Maas beschrijft alles tot in detail, maar niet zo dat het saai wordt.

En man oh man, wat genoot ik van dit boek. Gelukkig had ik deel twee vrij snel in huis want geloof me, als je dit deel uit hebt, wil je niets liever dan gelijk doorlezen.

Eindoordeel

Ik hou van ‘Hof van doorns en rozen’. Ik hou van de wereld, ik hou van de personages, ik hou van de romantiek. Yup. Dit is mijn nieuwe obsessie. Sarah J. Maas, ik hou ook van jou.

Specificaties

Hof van doorns en rozen by Sarah J. Maas
Translator: Gerdien Beelen
Series: Hof van doorns en rozen #1
Published by Best of YA
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 424
ISBN: 9789000348275

[bol_product_links block_id=”bol_57adb34db4217_selected-products” products=”9200000054700719,9200000051759419″ name=”hof van doorns en rozen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *