Baker & Taylor – Jan Louch

9200000057447049

Jan Louch, bibliothecaresse in Nevada, neemt twee Schotse vouwoorkatten in dienst om de muizen te bestrijden. Ze noemt hen Baker en Taylor. De boekengroothandel Baker & Taylor, waar de katten naar zijn vernoemd, maakt foto’s van hen voor een promotieposter. Daardoor worden Baker en Taylor wereldberoemd.

Baker & Taylor is het eerbetoon aan deze charmante, hardwerkende katten die voor altijd hun pootafdrukken achterlieten in de harten van alle mensen die hen liefhadden.

Mijn mening

Ik hou van boeken (oh ja?!) en katten, dus een boek over bibliotheekkatten was dan ook echt iets wat ik heel graag wilde lezen. Wat lijkt het me tof om in een bibliotheek te werken die katten heeft, hoewel ik niet weet of dat hier in Nederland echt mogelijk is.

Jan Louch nam twee katten in haar bibliotheek en ze werden wereldberoemd, misschien waren ze zelfs wel de voorlopers van grumpy cat. Om over Baker & Taylor te lezen als katteneigenaar is heel herkenbaar. Op sommige momenten moest ik me inhouden om niet hardop te lachen (vooral het stukje waar een van de twee vastzit in het hengsel van een boodschappentas en de bibliotheek doorrent om uit de tas te komen vond ik hilarisch), maar het einde vond ik ook ontroerend.

Tussen de verhalen over Baker & Taylor vertelt Jan Louch ook, op soms onderwijzende manier, over hoe de bibliotheek waar zij werkte zich ontwikkelde. De worstelingen met minder budget, meer technologie waar iedereen aan moet wennen, maar ook hoe er een fanclub voor de twee katten werd opgezet en de drukte die de beroemdheid van de katten met zich meebracht.

Maar ook lees je over Jan Louch’s persoonlijke leven, wat het boek net even iets meer leven lijkt te geven. Het draait niet alleen om de katten maar ook om de vrouw die al die tijd voor ze gezorgd heeft.

Eindoordeel

‘Baker & Taylor, een verhaal met een staartje’ van Jan Louch is een leuk, herkenbaar en ontroerend boek, dat iedereen die van de bibliotheek houdt (en gek is op katten) zal aanspreken.

Specificaties

Baker & Taylor by Jan Louch
Published by The House of Books
Genres: Waargebeurd
Pages: 256
ISBN: 9789044350289

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_57ad7dc808fd9_selected-products” products=”9200000057447049,9200000054854130″ name=”baker & taylor” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *