Boekenmarkt Deventer: haul

IMG_20160807_204945

Afgelopen zondag ben ik (eindelijk) naar de boekenmarkt in Deventer geweest, hét evenement voor boekenliefhebbers. Deze markt is de grootste van Nederland en is ongeveer 6,5 kilometer lang. Ik wilde al zo lang naar deze boekenmarkt maar of het kwam er niet van of ik had geen boekenbudget. Dit jaar was het eindelijk zover! We vertrokken al vroeg (voor half acht zaten we al in de auto) en kwamen rond kwart over negen aan in Deventer. We konden zo de parkeergarage inrijden die vlak naast de boekenmarkt zat, wat een geluk!

Wat was ik blij dat we zo vroeg zijn gegaan, het was nog heerlijk rustig, sommige kramen waren zelfs nog aan het opbouwen. We konden op ons gemak langs de kramen struinen en het weer was echt heerlijk. Voor mijn gevoel kwam er echt geen einde aan de markt, maar wat was het leuk!

De prijzen van de boeken vond ik erg verschillen, van tweedehands boeken vooral, die lagen tussen de €2,50 en €9 (voor een goed gelezen boek!). Gelukkig was ik niet naar iets specifieks op zoek, maar wilde ik vooral snuffelen. Tot ik de eerste kraam met Karin Slaughter boeken tegen kwam..

Haul Deventer boekenmarkt

En toen wilde ik toch wel wat boeken van mijn lijstje proberen te scoren. Bij sommige kramen vond ik wel boeken maar vond ik ze te beschadigd én te duur, maar bij een andere kraam vond ik 4 boeken voor €10, waaronder zelfs een hardcover.

Waar ik eerst de mensen die met rolkoffertjes of boodschappenkarretjes voor gek verklaarde, aan het eind van de ochtend was ik ook wel blij geweest met zo’n karretje!

Uiteindelijk kocht ik dus die hele stapel boeken… voor nog geen €40! Echt een goede haul, totdat ik ze op mijn nog te lezen stapel legde.. Ik heb voorlopig zeker weten genoeg leesmateriaal!

We reden om kwart over twaalf weer terug naar huis, zeker het laatste stuk van de markt was wat mij betreft te druk en ik was blij dat wij het grootste deel al gezien hadden! Echt een aanrader als je van boeken én koopjes houdt. Volgend jaar is ie er weer!

One thought on “Boekenmarkt Deventer: haul

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *