The life-changing magic of not giving a f*ck – Sarah Knight

9200000049915325

Are you stressed out, overbooked and underwhelmed by life? Fed up with pleasing everyone else before you please yourself? Then it’s time to stop giving a f**k. This irreverent and practical book explains how to rid yourself of unwanted obligations, shame, and guilt – and give your f**ks instead to people and things that make you happy. From family dramas to having a bikini body, the simple ‘NotSorry Method’ for mental decluttering will help you unleash the power of not giving a f**k and will free you to spend your time, energy and money on the things that really matter.

Mijn mening

De titel van dit boek is natuurlijk een grote knipoog naar het boek van Marie Kondo, waardoor iedereen en zijn moeder ging opruimen. Sarah Knight wil met haar boek ervoor zorgen dat je je hoofd opruimt. Met name de dingen waar je niets om geeft, waarom zou je daar je je tijd en energie aan besteden.

Sarah Knight begint met zaken die vrij voor de hand liggen: waarom maak je je druk over Kanye West die Taylor Swift in de reden valt en de Amerikaanse verkiezingen. Je kunt hier niets aan veranderen, dus het is zonde van je tijd om daaraan te denken. Daarna wordt het boek iets serieuzer, echt iets, want er zit constant genoeg humor in het boek. Sarah Knight heeft het daarna over relaties, familie, vrienden en collega’s. Ze stelt je vragen die heel logisch overkomen, maar waar je zelf misschien niet over nadenkt. Haar ‘fuck-givings’ zijn heel heftig en misschien niet voor iedereen, maar als een piekeraar zie ik zeker wel de reden waarom je minder fucks moet geven.

Je hebt een heleboel zaken niet in de hand en je kunt de tijd, die je normaal aan nadenken daarover, besteden aan bijvoorbeeld meer leestijd, een nieuwe hobby of je grote liefde. Sarah Knight geeft daarbij goede tips die je gemakkelijk in uitvoering kunt brengen. Ik kan me zo voorstellen dat je het boek af en toe eens oppakt, de opdrachten uitvoert en langzamerhand minder fucks geeft over de zaken die in je hoofd zitten en nutteloos zijn.

Eindoordeel

‘The life-changing magic of not giving a f*ck’ van Sarah Knight is een praktisch, maar ook humoristisch boek om minder te piekeren en minder tijd te besteden aan dingen die vrij nutteloos zijn om over na te denken. Een leerzaam boek waar je regelmatig op terug kunt vallen.

Specificaties

The life-changing magic of not giving a f*ck by Sarah Knight
Published by Quercus Publishing
Genres: Lifestyle
Pages: 224
ISBN: 9781784298463

[bol_product_links block_id=”bol_57a48b36120b7_selected-products” products=”9200000049915325,9200000049844913″ name=”sarah knight” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “The life-changing magic of not giving a f*ck – Sarah Knight

  1. Klinkt goed! Lijkt me best een lollig boek en als je er echt wat aan hebt, dan is dat natuurlijk helemaal perfect! Vond je hem echt ‘life-changing’ of viel dat mee? :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *