Pipoos planner faux filofax

Pipoos planner

Hoi, ik ben Femke en ik ben planner verslaafd. Heb ik net een nieuwe planner, wil ik weer een nieuwe. Yup. Ik kocht een aantal jaar geleden hele mooie Filofax planners, waarna ik ze weer verkocht. En nu kocht ik een faux filofax bij Pipoos. Gewoon, omdat het kon.

Binnenkant planner

De planner van de Pipoos zelf komt met drie dividers, to do pagina’s, gelinieerde pagina’s en geruite pagina’s. De buitenkant ziet er goed uit, het is geen leer, maar voelt ook niet plastic-achtig aan. De pennenlus heeft dan wel geen elastiek, een pilot frixion pen past er goed in. De ringen lijken het goed te doen en de hardware is goudkleurig.

Extra inserts

Het papier van de inserts is best te doen, niet heel dik, maar ook niet zo dun als Filofax papier zelf.

Inserts planner

De dividers zijn van dik plastic en hebben echt een mooi design.

Dividers planner

Omdat ik twijfelde aan de inserts die bij de planner zaten, kocht ik er nog een setje bij. Wat een beauties, echt. De planner is per maand verdeeld én ze zijn ongedateerd. Je kunt er dus in beginnen wanneer je wilt.

Begin insert planner

Als je een maand opent, zie je eerst dit. Je kunt hier bijvoorbeeld een lijstje bijhouden van toffe dingen die je die maand hebt gedaan, of een soort dankbaarheidslijstje van maken. Natuurlijk kun je er ook een foto opplakken die je die maand hebt gemaakt.

Maandoverzicht planner

Daarna komt het maandoverzicht. Het fijne is dat deze niet op zondag begint zoals sommige Engelstalige planners (het maandoverzicht van de Happy planner begint op zondag, dat irriteert me mateloos). Zoals je ziet kun je de data zelf invullen en heb je aan de rechterkant nog ruimte voor notities zoals doelen of to do’s voor die maand.

Weekoverzicht planner

Het weekoverzicht begint met ruimte voor notities en alle dagen hebben evenveel ruimte, waar ik echt heel blij van word. Planners waar het weekend maar een klein beetje ruimte krijgen, vind ik echt heel onhandig.

IMG_20160803_190715

Natuurlijk kon ik niet wachten om te gaan plannen. Ik heb voor deze week gebruik gemaakt van stempels, washi tape en mijn aquarel brushpens. Niets drukt door op de andere pagina’s, het papier is echt van hele goede kwaliteit. Ik heb nog niet geexperimenteerd met waterverf, dus daar kan ik nog niets over zeggen.

Je hoeft natuurlijk niet deze vulling te gebruiken, je kunt ook een goedkope van de Hema gebruiken. Het enige nadeel daarvan is dat het papier van minder goede kwaliteit is en het weekend minder ruimte heeft.

Deze planner komt van Pipoos en bestel je hier. Je hebt ‘m ook nog in metallic roze. Dit zijn de inserts die ik erbij gekocht heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *