Voor de val – Noah Hawley

IMG_20160723_090622

Op een mistige zomeravond gaan tien mensen in Martha’s Vineyard aan boord van een klein privévliegtuigje: negen rijke mensen die daar thuishoren, en een kunstenaar die toevallig aan boord belandt. Zestien minuten later is het vliegtuig neergestort in zee. De enige overlevenden zijn een jongetje van vier en Scott Burroughs, de kunstenaar, die het kind weet te redden.
Afgewisseld met flashbacks naar de levens van de passagiers en bemanningsleden van het vliegtuigje die het niet overleef­ den, ontvouwt zich het verhaal van Scott, het jongetje en de fragiele vriendschap die zich ontwikkelt tussen dit onwaar­ schijnlijke duo. Langzamerhand rijst het vermoeden dat er iets achter de vliegtuigcrash zat – er zijn te veel bizarre toevallig­ heden. Waarom zaten er zo veel invloedrijke mensen aan boord van deze vlucht? Was het ongeval een mechanische of een menselijke fout, of was er iets anders aan de hand?

Mijn mening

Toen ik las dat Noah Hawley de scenarioschrijver van Fargo is, wilde ik dit boek heel graag lezen. Ik ben zo’n fan van Fargo (de tv-serie) en je kunt duidelijk merken dat Noah Hawley schrijft voor tv. Het boek zit vol met filmische scenes en alles is zo goed beschreven dat je gelijk alles helemaal voor je ziet. Noah Hawley heeft echt een typische schrijfstijl, waar ik heel erg van heb genoten.

Naast de schrijfstijl zit het verhaal van ‘Voor de val’ ook nog eens heel goed in elkaar. Het begint als een roman, waarbij je ontroerd wordt door de band die de kunstenaar en het jongetje met elkaar hebben. Het eindigt als bijna een thriller, omdat er door middel van flashbacks langzaam losgelaten wordt wat er vóór het ongeluk is gebeurd.

In het begin vond ik het zo’n prachtig boek en daardoor werd ik ook zo verrast door het einde, wat het boek eigenlijk nog beter maakte. Ik kon het al niet neerleggen, omdat de schrijfstijl zo fijn is, maar het thrillerelement zorgde ervoor dat ik het uit moest lezen.

Eindoordeel

Noah Hawley is een ervaren schrijver en dat merk je. Hij heeft een filmische schrijfstijl wat ervoor zorgt dat je je helemaal in kan leven in het verhaal. ‘Voor de val’ begint als een roman en eindigt als een thriller die je niet meer los wilt laten. Wat een prachtboek!

Specificaties

Voor de val by Noah Hawley
Translator: Carolien Metaal
Published by Boekerij
Genres: Roman
Pages: 384
ISBN: 9789022576144

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_57a1a93b5bb12_selected-products” products=”9200000057028171,9200000057332665″ name=”voor de val” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *