Het stille meisje – Tess Gerritsen

unknown

In Bostons Chinatown wordt de hand van een vrouw gevonden. Op het dak van een gebouw ligt haar lijk met een bijna afgehakt hoofd. Er worden twee zilvergrijze haren op haar lichaam aangetroffen. Tijdens het onderzoek ontdekken rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles dat er nog meer brute moorden zijn gepleegd.

Negentien jaar eerder vonden tijdens een schietincident in een restaurant in Chinatown vijf mensen de dood. Slechts één persoon overleefde die slachtpartij: een mysterieuze vrouw en een meester in de Chinese vechtkunst die een groot geheim met zich meedraagt. Nu is ze het doelwit van een onzichtbare vijand die meedogenloos toeslaat.

Mijn mening

‘Het stille meisje’ is deel 9 in de serie over Rizolli en Isles, die je misschien ook wel kent van de gelijknamige tv-serie. Het enige verschil tussen de tv-serie en de boeken is dat de levens van Jane en Maura heel anders verlopen, wat soms een beetje wennen is.

Wat ik zo knap vind aan deze serie is dat de verhalen vrij makkelijk onafhankelijk van elkaar gelezen kunnen worden. Je mist niet heel veel of je wordt door Tess Gerritsen goed ingelicht over voorgaande gebeurtenissen die van belang zijn in dit verhaal.

Daardoor heb je niet het gevoel dat je iets mist, maar blijft het toch een geweldig verhaal om te lezen. ‘Het stille meisje’ is wat mij betreft weer een knaller, waarbij Tess Gerritsen grondig onderzoek heeft gedaan naar de Chinese geschiedenis. Je leert daardoor niet alleen wat geschiedenis, het voegt ook echt wat toe aan het verhaal.

Maar het is niet alleen de Chinese geschiedenis die het verhaal boeiend maakt, het is ook goed opgebouwd, je kan de zaak samen met Rizzoli en Isles oplossen en dat zorgt voor een toffe leeservaring.

Eindoordeel

Tess Gerritsen heeft met ‘Het stille meisje’ weer een goed onderzocht en spannende politiethriller neergezet. Door de Chinese geschiedenis te combineren met een goede opbouw, wordt ‘Het stille meisje’ net even wat unieker dan haar andere boeken.

Specificaties

Het stille meisje by Tess Gerritsen
Translator: Els Franci-Ekeler9789044332490
Series: Rizzoli & Isles #9
Published by The House of Books
Genres: Thriller
Pages: 336
ISBN: 9789044332490

[bol_product_links block_id=”bol_57a06d6c56075_selected-products” products=”1001004011517893,1001004011558534″ name=”het stille meisje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *