De monarch – Jack Soren

9200000051780979

Jonathan Hall gaf zijn carrière als internationale kunstrover op om zich te wijden aan het vaderschap. Zijn leven als de Monarch was voorbij. Dan duikt zijn handelmerk ineens op in New York. Op het vermoorde lichaam van een bekende tv-presentator is een monarchvlinder gekerfd – en hij blijkt niet het eerste slachtoffer te zijn. Er zijn meer lijken, alle met dezelfde afbeelding op het lichaam gekerfd. Jonathan vermoedt dat iemand hem wil laten opdraaien voor deze moorden. Hij zoekt contact met zijn vroegere partner, Lew, en deze bevestigt wat Jonathan al dacht: dit is niet zomaar moord, dit is een boodschap. Jonathan en Lew raken verwikkeld in een dodelijk spel met een machtige, maar meedogenloze maniak. Een spel dat een dramatische wending krijgt wanneer Jonathans dochtertje wordt ontvoerd. Om haar te redden moeten Jonathan en Lew een laatste opdracht doen als de Monarch – een opdracht die wel eens heel grote gevolgen kan hebben…

Mijn mening

Soms blijven boeken heel lang op je TBR liggen omdat je niet zeker weet of je het wel een goed boek gaat vinden. ‘De Monarch’ was zo’n boek en oh man, wat heb ik daar spijt van gehad. In ‘De Monarch’ van Jack Soren wordt een politiezaak gecombineerd met een vraag van moraliteit. Want ondanks dat het gewoon een goed en spannend verhaal is, ga je toch nadenken over de vraag of kunstdiefstal geoorloofd is en of daarvoor moorden gepleegd mogen worden. Daarnaast rijst ook de vraag of, als je multimiljonair bent, je alles mag en kan maken.

Die combinatie, van onwijs spannend tot morale vragen, vond ik heel erg passen bij het verhaal van ‘De Monarch’, en daarnaast wil je het boek ook gewoon niet neerleggen omdat het heel intrigerend is en je wilt weten hoe het afloopt.

Doordat je regelmatig verrast wordt, blijft de spanning hoog en daarnaast krijg je ook een band met de hoofdpersonen. Je wilt dat ze de opdracht voltooien en of het goed afloopt.. Dat moet je zelf maar gaan lezen.

Eindoordeel

‘De Monarch’ van Jack Soren was een onverwacht pareltje tussen al mijn ongelezen boeken. Ik genoot van de spanning en het stukje moraliteit in het boek.

Specificaties

De Monarch by Jack Soren
Translator: Karin de Haas
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Thriller
Pages: 432
ISBN: 9789402709001

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_57a0663b47d47_selected-products” products=”9200000051943163,9200000051780979″ name=”de monarch” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *