Dagje weg – Blijdorp

Zeehond blijdorp

Vorige week donderdag ben ik samen met mijn ouders geheel onverwachts een dagje naar Blijdorp geweest. Ik ben gek op dierentuinen, niet alleen omdat ik echt uren naar dieren kan kijken, maar ook omdat ik het geweldig vind om ze te fotograferen.

Etende giraf blijdorp

Ik ben echt al jaren niet naar Blijdorp geweest, ondanks dat het zo dichtbij is (maar een half uurtje rijden van Den Haag!). Het was dan ook helemaal veranderd en dan met name Oceanium ziet er echt geweldig uit. We hadden ook nog eens geluk met het weer, niet te warm, bijna de hele dag droog en het viel qua drukte ook nog wel mee, ondanks dat het vakantie was!

Knuffelende olifanten blijdorp

Ik weet niet waarom deze olifanten gescheiden leven, maar dit was zo ontroerend. Het mannetje kwam naar buiten lopen en het vrouwtje stond al op hem te wachten. Ze gingen even knuffelen met hun slurven en gingen daarna elk hun eigen weg.

Stokstaartje blijdorp

Natuurlijk moet ik altijd even kijken bij mijn lievelingsdieren: de stokstaartjes. Dit stokstaartje was helemaal geobsedeerd door een fruitella snoepje. Waarschijnlijk had iemand dat laten vallen (ik hoop echt niet dat het erin gegooid is!), hij wilde het niet loslaten.

Krokodil blijdorp

Dan als laatste hier nog even deze gekke krokodil. Niet persé de mooiste foto, maar wel de grappigste. Deze krokodil lag er zo grappig bij! Er was nog een andere krokodil waarvan iedereen dacht dat ie nep was, je zag ‘m zelfs niet eens ademen. Ik vind dat onwijs fascinerend, haha!

Wil je nog meer foto’s zien, dan kun je die op mijn Flickr bekijken. Ik kan Blijdorp als dierentuin echt aanraden, wat een leuke dierentuin is dat! Ook qua extra kosten zoals koffie/thee of lunch vond ik de prijzen prima te doen en als je de tickets via de site koopt ben je iets goedkoper uit.

Ben jij al eens in Blijdorp geweest?

2 thoughts on “Dagje weg – Blijdorp

  1. Ben toevallig laatst weer eens in Blijdorp geweest. Superleuk. Vond vooral dat giraffenverblijf zo tof, we konden ze zelfs aanraken.
    En die foto van die olifanten is heel gaaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *