Geen tweede kans – Harlan Coben

1001004011580315

In Geen tweede kans ontwaakt Marc Seidman op de intensive care met zijn hoofd in het verband. Twaalf dagen geleden was hij nog een succesvolle chirurg en woonde hij in een mooi huis met zijn vrouw en pasgeboren dochter. Nu ligt hij in een ziekenhuisbed,neergeschoten door een onbekende. Zijn vrouw is dood en zijn dochter is verdwenen. Na twee weken meldt de gijzelaar zich: Marc kan zijn dochter terugkrijgen, maar hij mag onder geen beding contact opnemen met de politie. Maar bij de uitwisseling van het losgeld gaat het mis. Marc moet alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat die eerste kans niet zijn laatste was.

Mijn mening

Ik ben heel langzaam de boeken van Harlan Coben aan het verzamelen. Ik koop ze vaak bij de Kringloopwinkel of als er een aanbieding is bij de boekhandel. ‘Een tweede kans’ was zo’n boek van de Kringloopwinkel, zo’n pareltje dat je soms wel eens vindt, een ongelezen boek verstopt in een hoekje.

Harlan Coben is een thrillerschrijver, die me met zijn boeken compleet in zijn greep houdt. ‘Een tweede kans’ is er weer zo een. Marc Seidman weet niet wat er met zijn dochter gebeurd is en probeert zonder de politie in te schakelen zijn dochter terug te krijgen. Je leest hoe wanhopig hij is en hoe hij bereid is alles op alles te zetten om zijn kind terug te krijgen.

Totdat hij erachter komt dat de waarheid zoals hij denkt dat deze in elkaar steekt, niet zo blijkt te zijn. Het duurt tot de laatste pagina’s van het boek totdat je de echte waarheid ontdekt en tot die laatste bladzijdes houdt Harlan Coben je in zijn greep.

Je wilt weten wat er met het dochtertje van Marc is gebeurd en of hij haar uit de handen van de ontvoerders terug zal krijgen. Of dat lukt, tja, dat moet je zelf maar gaan lezen. Ik vond de ontknoping erg verrassend, iets wat ik niet aan had zien komen, zelfs met mijn ruime ervaring als thrillerlezer. Ik hou van de boeken van Harlan Coben en kan nu al niet wachten om in de volgende te gaan beginnen.

Eindoordeel

Harlan Coben doet het met ‘Geen tweede kans’ opnieuw. Hij laat je op het puntje van je stoel zitten en verrast je met de ontknoping. Wat een knaller van een thriller. I love it!

Specificaties

Geen tweede kans by Harlan Coben
Translator: Paul Witte
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 352
ISBN: 9789460926631

[bol_product_links block_id=”bol_579613098a456_selected-products” products=”1001004011580315,1001004011851726″ name=”geen tweede kans” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *