Shock – Mel Wallis de Vries

53d1b37cc911e5.77142549

Stel je voor: je beste vriendin verdwijnt na een schoolfeest. Alleen haar fiets en haar bebloede jas worden gevonden. Je wordt verscheurd door verdriet, maar ook door angst. Wat is er die avond met haar gebeurd? Pas na maanden lukt het je om je leven weer op te pakken. Maar dan keert de moordenaar terug. En dit keer komt hij voor jou. Kun je nog vluchten? Of is het te laat? De waarheid blijkt nog gruwelijker dan je had gevreesd.

Mijn mening

Ik las ‘Shock’ van Mel Wallis de Vries via de Vakantiebieb app. Je kunt tot en met 31 augustus via een app op je telefoon of tablet gratis boeken lezen. ‘Shock’ is een van de jeugdboeken die je kunt lezen en dit was voor mij ook het eerste boek dat ik via de app las.

Mel Wallis de Vries schrijft jeugdthrillers die voor volwassen zeker ook de moeite waard zijn. ‘Shock’ is geschreven vanuit de oogpunten van vier vriendinnen, waarvan er één ontvoerd lijkt te zijn. De verschillende perspectieven namen voor mij het leestempo weg, hoewel je nieuwsgierigheid wel gewekt wordt. Je wilt echt weten hoe het met het ontvoerde meisje afloopt en je wilt al helemaal weten wie de moordenaar is.

Die nieuwsgierigheid zorgde er bij mij voor dat ik wilde blijven lezen, met elk hoofdstuk werd ik een beetje meer nieuwsgierig. Ik ergerde me aan een bepaald personage, maar niet zo erg dat het irritant werd. Langzamer zeker word je richting de ontknoping gestuurd en toen zat ik echt met open mond. Dat had ik niet verwacht en dat vind ik dan ook heel knap van Mel Wallis de Vries.

Eidnoordeel

Mel Wallis de Vries heeft met ‘Shock’ opnieuw een fijne jeugdthriller neergezet die een onverwachte wending aan het eind heeft. Door de verschillende perspectieven wordt je nieuwsgierigheid gewekt en blijf je lezen.

Specificaties

Shock by Mel Wallis de Vries
Published by De Fontein
Genres: Young Adult
Pages: 256
ISBN: 9789026136689

[bol_product_links block_id=”bol_5795f652b45ce_selected-products” products=”9200000030480638,9200000031354707″ name=”shock” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *