Het laatste licht – Jen Minkman

thespaceinbetweenNLnew lo res

Als Moira haar zus en broer helpt bij een Wicca-ritueel tijdens Halloween, verwacht ze niet dat hun bezwering ook echt zal werken. Ze komen in een mysterieus landschap terecht dat mijlenver weg lijkt van de steencirkel Meini Hirion in Wales waar ze met hun ritueel zijn begonnen. Natuurlijk moet het wel een illusie zijn… maar de knappe, donkerharige jongen die Moira tijdens haar trance ontmoet kan ze niet zomaar als droom wegwuiven.

Hayko, de geheimzinnige vreemdeling, duikt daarna nacht na nacht weer op in haar dromen. Een vreemde kracht lijkt haar steeds weer terug te trekken naar het dromenland uit haar visioen, en de dingen die ze daar ziet beginnen steeds meer op nachtmerries te lijken. Maar waar Moira zich het meeste zorgen om maakt is niet dat ze in haar dromen met allerlei monsters en engelen moet vechten; het is het besef dat ze verliefd begint te worden op een jongen die helemaal niet bestaat.

Wat als je écht kunt vallen voor de man van je dromen?

Mijn mening

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet wist of dit boek iets voor mij was toen ik er net aan begon. Maar toen besefte ik me waar het zich afspeelde.. In de buurt van Llanfairfechan. Als je denkt dat ik nu Chinees praat, nee hoor, Llanfairfechan is een plaats in Wales en ik ben hier vroeger een keer op vakantie geweest. Daarnaast ben ik een Anglofiel (haha ja, dat is iemand die gek is op alles wat Engels is), dus hallo liefde voor dit boek.

De eerste hoofdstukken zijn een beetje inkomen, maar toen ik er eenmaal in zat, man oh man. Halverwege het boek was ik een beetje verliefd op Hayko en wilde ik alleen maar meer over hem weten.

Jen Minkman heeft duidelijke grote kennis van Wales, niet alleen de omgeving maar ook de taal (en de Welsh cakes, mmmmm), maar ook haar liefde voor het Britse sijpelt door in ‘Het laatste licht’. Daarnaast vind ik het mysterieuze in het verhaal zo goed passen en helemaal niet iets wat fantasie hoeft te zijn. Dat vind ik erg knap en dat heeft me zeker geholpen om me nog beter in het verhaal in te leven.

Eindoordeel

Naast het feit dat dit boek zich in Wales afspeelt, heb ik ook erg genoten van de schrijfstijl van Jen Minkman. De opbouw en de kennis van de onderwerpen zorgen dat het verhaal niet alleen geloofwaardig overkomt, maar ook heel fijn is om te lezen. ‘Het laatste licht’ is een aanrader als je houdt van een vleugje mysterie.

Specificaties

Het laatste licht by Jen Minkman
Published by Dutch Venture Publishing
Genres: Young Adult
Pages: 260
ISBN: 9789462661646

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5795173d49c6a_selected-products” products=”9200000053552759,9200000053008468″ name=”het laatste licht” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *