Suzy en de kwallen – Ali Benjamin

Suzy en de kwallen

Nadat haar voormalige beste vriendin verdrinkt, is Suzy Swanson ervan overtuigd dat dit komt dooreen zeldzame kwallenbeet. Dingen gebeuren immers heus niet zomaar. Teruggetrokken in haar eigen stille wereld, ontwikkelt ze een plan om haar theorie te bewijzen, zelfs als het betekent dat niemand haar gelooft en ze de wereld over moet reizen in haar eentje.

Mijn mening

Soms krijg je van die persberichten binnen van boeken waarvan je gelijk weet dat je die wilt lezen. ‘Suzy en de kwallen’ was er een van. Ik was dan ook zo blij dat ik dit boek ontving. De foto doet het boek geen recht aan, de zijkanten zijn versierd met kwallen, net als de verschillende delen in het boek. De vormgeving van ‘Suzy en de kwallen’ is echt geweldig en moet je gewoon zien voordat je het koopt.

Dan het verhaal van ‘Suzy en de kwallen’. Man oh man, sinds ‘Waar het licht is‘, ben ik denk ik niet zo geraakt door een boek als dit. Nu hoefde ik bij dit verhaal niet te huilen, maar ik vond het zo onwijs ontroerend en wilde eigenlijk niets liever dan Suzy uit het boek halen om haar een knuffel te geven.

De grote truc met alles is dat je gewoon moet geloven dat je iets kunt. Want als je gelooft dat je iets kunt, ook al is het iets engs, dan krijg je daar een soort superkracht van. Zelfvertrouwen is echt toverkracht. Daarmee kun je alles bereiken.

Serieus, die quote hierboven is echt mijn favoriete quote van de afgelopen tijd. Iets wat je in gedachten moet houden, want het is echt heel erg waar. Aan het eind van het boek heb ik een klein traantje weg moeten pinken, omdat het gewoon te ontroerend was, maar ook herkende ik veel van mezelf in het verhaal. Vooral het feit dat het heel erg klote is als je iemand die dichtbij staat verliest, herkende ik heel goed. Daarnaast vond ik het verhaal aan het eind toch wel verrassend, er zit een klein verrassingselementje in, wat het verhaal wat mij betreft nog een klein beetje beter maakte.

Ali Benjamin heeft met ‘Suzy en de kwallen’ een heel toegankelijk en herkenbaar verhaal neergezet. Ali Benjamin heeft een hele fijne schrijfstijl en je leert Suzy vrij snel goed kennen, net als de andere personages in het boek. Daarnaast heeft Ali Benjamin goed onderzoek gedaan over kwallen dat ik bijna zelf na het lezen van het boek nog meer over kwallen wilde weten. Het onderzoek speelt een grote rol en dat komt zeker geloofwaardig over. De emoties in ‘Suzy en de kwallen’ zijn goed onder woorden gebracht en dat zorgt ervoor dat je je nog meer kunt inleven in Suzy.

Eindoordeel

Wat mij betreft mag ‘Suzy en de kwallen’ in de lijst met ‘The fault in our stars’ en ‘Waar het licht is’, want dit is weer zo’n knaller van een YA die je gegarandeerd gaat raken. Ik heb Suzy in mijn hart gesloten.

Specificaties

Suzy en de kwallen by Ali Benjamin
Published by Van Goor
Genres: Young Adult
Pages: 240
ISBN: 9789000350438

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_578d2451605b9_selected-products” products=”9200000057346239,9200000059315222″ name=”suzy en de kwallen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *