Een kijkje in mijn bullet journal – Juli 2016

1. Eerste week juni bulletjournal

Ik ben eind mei begonnen in mijn huidige bullet journal en vond het daarom dan ook hoog tijd om je te updaten hoe ik deze gebruik. Ik ben inmiddels al geswitched met hoe ik mijn weekoverzicht maak, en verwacht dat het voor augustus weer anders gaat worden. Zo fijn die flexibiliteit van een bullet journal! Kijk je mee?

Hierboven zie je al een paar dailies van juni. Dit systeem vind ik zo fijn, want ik hoef niet elke dag een to do lijst te maken. Ik ben begonnen om mijn maaltijden bij te houden, maar ja, dat lukte niet helemaal (en zie je ook hoe slecht ik soms eet..) dus daar ben ik maar mee gestopt.

2. Dailies juni tweede week bulletjournal

Ik ben ook lekker aan het switchen van headers, voor elke dag heb ik wel een andere header, hoewel het vlaggetje mijn favoriet is. Ik heb hiervan een stempel gekocht bij de Sostrene Grene, die ik voor de komende dagen wil uitproberen.

3. Weekoverzicht eerste week juli bulletjournal

Zoals je ziet zijn mijn weekoverzichten van juli wat anders. Ik begin de nieuwe maand standaard met alle weekoverzichten. Voor juli koos ik voor een week aan de linkerkant met aan de rechterkant mijn to do lijst, mijn weekmenu en mijn blogposts.

4. Tweede week juli bulletjournal

Ik ben erachter gekomen dat ik: 1. niet zoveel ruimte nodig heb voor mijn planning en 2. de rechterpagina bijna niet gebruik. Dus voor augustus wordt het waarschijnlijk een weekoverzicht op 1 pagina.

5. Weekoverzicht derde week juli bulletjournal

Ik merk dat ik het veel handiger vind om to do’s op een specifieke dag te plannen, dat ga ik dan ook in augustus uitproberen.

6. Blogs juli & augustus bulletjournal

Mijn blogplanning voor juli en augustus. Ik wilde eigenlijk hier mijn afspraken voor augustus bijhouden, maar dat liep wat anders. Dit vind ik niet handig en ga ik ook anders doen in augustus. Hoe, dat weet ik nog niet, dus als je tips hebt, hoor ik het graag!

7. Gelezen boeken juli bulletjournal

Het overzicht van de Gelezen boeken van juli. Ik heb dit later toegevoegd maar deze gaat zeker elke maand terugkomen. Wat is dit leuk om later terug te lezen en het is heel handig als ik hier mijn blog over ga schrijven.

8. Juli herinneringen bulletjournal

Dit is een beetje een faal, want hier heb ik dus echt geen hele pagina voor nodig. Ik ga voor augustus een soort combinatie maken van herinneringen en favorieten, dat lijkt me een beter idee.

9. Juli stats & tracker bulletjournal

De mood tracker van juli heb ik slecht ingevuld, vaak pas dagen erna. Die gaat dus in augustus niet meer terugkomen. De juli stats ga ik denk ik combineren met mijn herinneringen en favorieten, hier heb ik ook echt geen hele pagina voor nodig.

10. Tweede week juli dailies bulletjournal

Na alle weekplanningen en lijstjes begin ik, zoals velen, met mijn dailies. Ik ben de eerste week van juli vooral in mijn happy planner bezig geweest, dus zijn er geen dailies. De tweede week van juli had ik meer ruimte nodig dus komt mijn bullet journal weer beter van pas.

 

12. Uitschrijven blogpost bulletjournal

En als laatste een kijkje in hoe ik lastigere blogs schrijf. Ik begin met een opbouw, schrijf op wat ik wil zeggen en ga dan later echt alles uittypen. Volgende week komt mijn blog over piekeren online, dan weet je ongeveer waar ie over zal gaan!

Zo, dat was een kijkje in mijn bullet journal tot nu toe, ik hoop dat je het leuk vond! Gebruik jij een bullet journal?

4 thoughts on “Een kijkje in mijn bullet journal – Juli 2016

 1. Leuk om te zien Femke. Ik ben net pas met een bullet journal begonnen (vorige week ofzo). Merk ook dar voor mij iedere dag zo’ to do lijstje niet echt werkt (ik gebruik hem niet voor mijn werk). Dus ga volgende week eens experimenteren met een week lay out. Schrijf jij er er echt iedere dag in? Ik merk nu al dat ik er niet iedere dag tijd voor neem. Maar vind het wel fijn om allerlei lijstjes etc erin bij te houden, maar ik neem hem niet overal mee naartoe, dus vind het ook weer lastig als me onderwef iets te binnen schiet. Dus het is nog even zoeken wat voor mij echt fijn werkt.

  1. Ik schrijf er niet elke dag in, gebruik het meer voor to do lijstjes op het moment dat ik het nodig vind. Dat vind ik het fijne van een bullet journal, dat je het zo persoonlijk mogelijk kunt maken en naar jouw behoeftes kunt indelen.

 2. Dag Femke
  wat een leuk idee, bedankt om ons alles zo in detail te laten zien!
  Ga eens eerst nadenken wat ik er allemaal in wil en dan ga ik er ook mee starten!!
  Ben benieuwd of me dit gaat helpen om mezelf meer te organiseren! Denk het wel
  Groetjes
  Barbara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *