Chatroom – Helen Vreeswijk

Chatroom Helen Vreeswijk

Verscholen achter hun anonimiteit surfen Floor en Marcia rond op het internet op zoek naar leuke jongens. Op een profielsite presenteren ze zich zo aantrekkelijk mogelijk. Ze veranderen hun naam en leeftijd en passen hun uiterlijk aan.

Helaas zijn Floor en Marcia niet de enigen die de waarheid verdraaien. Op een dag organiseren ze een ontmoeting met hun internetdroomprins. Al snel raken de meisjes verstrikt in een web van intriges en dan verandert een onschuldig avontuur in…

Mijn mening

Helen Vreeswijk schrijft boeken voor young adults, hoewel ik ‘Chatroom’ echt meer voor de misschien zelfs veertienjarigen vind. Het verhaal van ‘Chatroom’ is vrij kinderlijk geschreven, waardoor ik het natuurlijk heel snel uit had.

Over het feit dat internet niet altijd veilig is en dat iedereen zich voor een ander persoon uit kan geven, dat weet iedereen inmiddels denk ik wel. Maar als je jong bent, heb je dat niet altijd goed door en als je een droom hebt zoals model worden, kan je makkelijk beinvloed worden.

Daarom is het lezen van ‘Chatroom’ misschien voor alle jongere kinderen wel een aanrader, omdat je er flink met je neus op de feiten gedrukt wordt en er even goed duidelijk gemaakt wordt wat er allemaal voor gekke mensen op internet zitten. Natuurlijk zijn het niet allemaal gekke mensen, maar die kunnen er wel bij zitten.

‘Chatroom’ is goed opgebouwd, hoewel je duidelijk kan merken dat het een verhaal uit 2007 is. Sommige dingen die de hoofdpersonen doen voelde voor mij behoorlijk naief en daar ergerde ik me soms aan, hoewel de boodschap wat mij betreft duidelijk is. Helen Vreeswijk heeft een goede kennis van zaken en dat is duidelijk te merken.

Eindoordeel

In ‘Chatroom’ van Helen Vreeswijk wordt duidelijk gemaakt hoe gevaarlijk het internet kan zijn en dat je best voorzichtig moet zijn. Het is soms een beetje verouderd, maar ik denk dat de boodschap nog steeds van toepassing is.

Specificaties

Chatroom by Helen Vreeswijk
Published by Van Goor
Genres: Young Adult
Pages: 328
ISBN: 9789000342990

[bol_product_links block_id=”bol_578c7c504ef21_selected-products” products=”9200000028985284,9200000029876164″ name=”Chatroom” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *