Alarmfase rood – Tess Gerritsen

9200000052023919

Emma Watson, een briljante arts, is klaar voor het avontuur van haar leven: onderzoek doen naar levende wezens in de ruimte. Haar man Jack McCallum, van wie Emma op het punt staat te scheiden, moet vanwege een lichamelijke klacht verbitterd toezien hoe zij zich opmaakt voor de expeditie. Maar de missie aan boord van het ruimtestation verandert in een nachtmerrie als een eencellig organisme zich in een alarmerend tempo vermenigvuldigt en de bemanning infecteert met een onbekend virus. Emma probeert verwoed de astronauten van de dood te redden, maar niets helpt. Op aarde probeert Jack de NASA ervan te overtuigen Emma terug te halen uit de ruimte. Maar de NASA is niet bereid het platform met de levensbedreigende organismen te laten terugkeren. Dus zweven de doodzieke astronauten in het heelal, wachtend op de redding die maar niet komt…

Mijn mening

Ik hou van de boeken van Tess Gerritsen en ben gek op de verhalen over Rizzoli & Isles. ‘Alarmfase rood’ gaat niet over de twee welbekende dames, maar over een arts/astronaut Emma Watson (ja, ik zag tijdens het lezen de actrice voor me) die in de ruimte onderzoek gaat doen.

In het begin was het even omschakelen omdat het echt wat anders is dan je misschien van Tess Gerritsen gewend bent, maar oh my. Als je er eenmaal inzit en het virus zich verspreid dan wordt het beklemmend en zo ontzettend spannend. Telkens als je denkt dat de bemanning zich erdoor heen heeft geslagen, komt er weer iets dat ze tegen zit en blijft het boek tot echt het laatste hoofdstuk onwijs spannend.

Tess Gerritsen heeft duidelijk veel met astronauten en de NASA gesproken want het verhaal komt totaal geloofwaardig over. Ik zie het echt zo gebeuren (niet dat wij er iets van mee zouden krijgen, maar goed) en dat is denk ik nog het meest enge van dit hele verhaal. Verder is de opbouw van het verhaal zo realistisch en ook weer typisch Tess Gerritsen, want ze is niet bang om de gruwelijke symptomen van het virus te beschrijven.

Eindoordeel

Met ‘Alarmfase rood’ laat Tess Gerritsen goed zien dat ze meer is dan alleen Rizolli & Isles. Ze zet een realistisch en beklemmende thriller neer die je in spanning laat zitten tot het laatste hoofdstuk. Genieten op het puntje van je stoel.

Specificaties

Alarmfase rood by Tess Gerritsen
Translator: Els Braspenning
Published by The House of Books
Genres: Thriller
Pages: 360
ISBN: 9789044350364

[bol_product_links block_id=”bol_578685d782b79_selected-products” products=”9200000052023919,9200000052374944″ name=”alarmfase rood” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Alarmfase rood – Tess Gerritsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *