Disclaimer – Renee Knight

Basis CMYK

Catherine is diep geschokt wanneer ze in een populaire thriller de gedetailleerde beschrijving van een aangrijpende gebeurtenis van twintig jaar eerder uit haar eigen leven tegenkomt; een gebeurtenis die ze altijd heeft verzwegen en die ze heeft proberen te verdringen. Wanhopig leest ze verder, tot ze uiteindelijk vol afschuw haar eigen dood beschreven ziet. Wat is er destijds gebeurd en wie wil haar, nu, kapotmaken?

Mijn mening

‘Disclaimer’ van Renee Knight stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, want het leek me zo’n intrigerende thriller. Toen ik laatst in Amsterdam was, kocht ik het boek in Waterstone’s, ik las het dus ook in het Engels.

Het is echt niet voor te stellen dat je een boek vind wat jouw verhaal blijkt te zijn. Dat was voor mij echt een reden om dit boek te gaan lezen. Vanaf het begin wordt er losgelaten dat Catherine twintig jaar geleden iets heel heftigs heeft meegemaakt en heel langzaam wordt dit losgelaten. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je heel erg nieuwsgierig blijft. Ook als je denkt te weten hoe het verhaal in elkaar zit, wordt je toch weer verrast.

Ik heb erg genoten van ‘Disclaimer’, vooral omdat het zo’n bizar iets is, je kunt je niet voorstellen dat je dit meemaakt. Daarnaast is het verhaal heel goed in elkaar gezet en heb ik echt genoten van begin tot eind, hoewel er wel een punt was dat ik iets meer spanning had verwacht, maar dat heeft me niet van mijn plezier beroofd.

De spanningsboog is dan misschien niet constant en ook al was het op een gegeven moment een beetje traag, het verhaal van ‘Disclaimer’ leest prettig weg en blijft intrigerend tot het eind.

Eindoordeel

‘Disclaimer’ van Renee Knight is een heerlijke thriller, met een bizar verhaal, die tot het eind spannend en verrassend blijft. Doordat je vanaf het begin nieuwsgierig wordt gemaakt, wil je door blijven lezen. Een echte aanrader voor als je eens wat anders wilt lezen.

Specificaties

Disclaimer by Renee Knight
Translator: Marion Drolsbach
Published by Ambo Anthos
Genres: Thriller
Pages: 286
ISBN: 9789026329456

[bol_product_links block_id=”bol_5784dad569650_selected-products” products=”9200000036610884,9200000040491641,9200000045945787″ name=”disclaimer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *